29-, 39- ja 49-vuotiaana ihmiset esimerkiksi panostavat todennäköisemmin hyvinvointiinsa.

Pyöreiden täyttäminen voi olla pelottavaa ja aiheuttaa erilaisia ikäkriisejä. Kalifornian yliopisto Los Angelesissa (UCLA) ja New Yorkin yliopisto (NYU) tekivät tutkimuksen, jonka mukaan kuitenkin pyöreitä edeltävä ikävuosi on se, josta pitäisi olla huolissaan.

Alla on 8 asiaa, joita tutkimuksen mukaan todennäköisemmin teet, kun ikäsi päättyy numeroon 9.

1. Salasuhde

Tutkijat keräsivät dataa kahdeksalta miljoonalta nettideittisivustolle rekisteröityneeltä henkilöltä, mistä ilmeni, että 29-, 39-, 49- ja 59-vuotiaat ovat lähes 18 prosenttia todennäköisemmin etsimässä salasuhdetta kuin muun ikäiset.

2. Elämän tarkoituksen kyseenalaistaminen

Tutkimuksessa perehdyttiin 42 06 henkilölle yli sadasta eri maasta tehdyn kyselyn tuloksiin ja tutkijat saivat selville, että vuotta ennen pyöreitä elävät kyseenalaistavat todennäköisemmin elämänsä merkityksen ja olivat todennäköisemmin poissa tolaltaan, jos kokivat epäonnistuneensa vastaamaan olemassaoloon liittyviin kysymyksiin.

3. Maratonjuoksu

Tutkimusta tehneet tutkivat 500 ensikertalaisen maratonjuoksian iät. Juoksijat valittiin sattumanvaraisesti nettisivustolta, joka listaa juoksuaikoja. Ensikertalaisten joukosta löytyi 25 prosenttia enemmän juoksijoita, joiden ikä päätty numeroon 9 kuin muun ikäisiä juoksijoita.

4. Maraton nopeammin kuin muulloin

Kun pyöreiden täyttäminen alkaa jo häämöttää, askeliin tulee lisää nopeutta. 29- ja 39-vuotiaat maratonjuoksijat juoksivat suorituksensa noin kaksi prosenttia nopeammin kuin kaksi vuotta ennen ja jälkeen kyseisen iän.

5. Salille

Kun ikävuosi loppuu numeroon yhdeksän, liittyy silloin todennäköisemmin jonkin salin jäseneksi tai tekee muunlaisia muutoksia terveyttään ja hyvinvointiaan parantaakseen, tutkimuksesta ilmeni.

6. Kauneusleikkauksia ja suuria hankintoja

Tutkimuksen mukaan uuden vuosikymmenen lähestyessä tehdään todennäköisemmin suuria hankintoja, kuten kauneusleikkauksia tai luksustuotteita.

7. Eläke- ja vakuutusasiat mielessä

Tutkimuksen tulosten mukaan 29- tai 39-vuotiaana ihmiset osoittivat todennäköisemmin hankkivansa henkivakuutuksen tai sijoittavan eläkepäiviä varten rahoja säästöön tai rahastoon.

8. Hyväntekeväisyyttä

Eläessään vuotta ennen pyöreitä, ihmiset todennäköisemmin osallistuvat hyväntekeväisyyteen tai vapaaehtoistyöhön jollain tavalla. Tutkimuksen mukaan 9-vuosien aikana hyväntekeväisyyspuoleen panostaa enemmän sekä ajan että rahan osalta.

Lähde: Shape