Nämä 10 asiaa ovat sellaisia, joita onnelliset parit eivät tee – tai jos tekevätkin, niin tapahtuu harvoin.

Onnellinen parisuhde ei ole kiinni vain hyvästä tuurista. Parisuhteen hyvinvointia pitää vaalia päivittäin ja siihen vaikuttavat myös tietyt tavat. Onnellisia pareja seuraamalla voi tehdä yleistyksiä siitä, mitkä ovat yleensä hyviä tapoja, joita noudattaa parisuhteessa ja mitkä jättää tekemättä.

Alla on keskitytty jälkimmäisiin, 10 asiaa, joita onnelliset parit pyrkivät olemaan tekemättä.

1. He eivät valita suhteestaan perheelleen tai ystävilleen

Onnelliset parit tietävät, että on parempi pitää muut ulkona suhteesta. He puhuvat suoraan ongelmista toisilleen sen sijaan, että ottaisivat muilta vastaan neuvoja, jotka voivat vain lopulta olla haitaksi suhteelle. Siinä ei ole mitään väärää, että purkaa mieltä ystävilleen, mutta älä käytä sitä mahdollisuutena valittaa kumppanistasi.

2. He eivät vertaa itseään muihin

Onnelliset parit hyväksyvät ja rakastavat toisiaan sellaisena kuin ovat. He tietävät, että vertailu muihin on epäreilua ja siitä aiheutuu vain epävarmuutta suhteessa.

3. He eivät leiki uhria

Onnelliset parit ottavat vastuuta tunteistaan ja roolistaan suhteessaan. He eivät syytä toisiaan ongelmista. He kertovat, mitä haluavat sen sijaan, että velloisivat itsesäälissä ja syyttäisivät kumppania suhteen tolasta.

4. He eivät ota itseään liian vakavasti

Onnelliset parit tietävät, mitä onnellisuus ja hauskuus on. He pitävät edelleen säännöllisesti treffi-iltoja ja nauravat paljon.

5. He eivät kritisoi

Onnelliset parit etsivät toisistaan hyviä puolia ja kun jokin on vialla, he oppivat tavat tuoda tarpeensa ilmi fiksusti. He tietävät, että kritisointi vain rikkoo toista ja luo ryppyjä rakkauteen. Jos kumppanisi tekee jotain, mistä et pidä, kiinnitä huomiota siihen, miksi se vaivaa sinua ja löydä tapa ottaa asia puheeksi hyvällä tavalla.

6. He eivät unohda raha-asioita

Rahahuolet rasittavat suhdetta ja onnelliset parit tiedostavat sen. Siksi he pysyvät ajan tasalla raha-asioistaan ja puhuvat, missä mennään taloudellisesti, jotta osaavat tehdä vastuullisia päätöksiä yhteistä tulevaisuuttaan ajatellen.

7. He eivät koeta lukea toisen ajatuksia

Onnelliset parit osaavat kommunikoida, joten he tietävät toistensa tarpeista ja tunteista. He eivät oleta toisen vain maagisesti tietävän, mitä toinen tuntee tai haluaa, vaan he kertovat sen suoraan.

8. He eivät vatvo roolejaan

Vaikka parisuhteen osapuolilla olisi stereotyyppiset roolit suhteessa, osaavat onnelliset parit joustaa niissä ja pystyvät tekemään ”toiselle kuuluvia” tehtäviäkin tarvittaessa. Eli jos siis kumppanisi on yleensä se, joka laittaa ruoan, mutta ei tänä iltana pysty, voit helposti itse hoitaa sen hänen puolestaan ilman, että teet asiasta suuren numeron.

9. He eivät nalkuta toisilleen

Onnelliset parit rohkaisevat toisiaan painostamisen sijaan. He löytävät tavat tukea toista sen sijaan, että nalkuttaisivat asioista. Jos esimerkiksi kumppanisi on työtön, koeta kannustaa ja rohkaista häntä sen sijaan, että vain nalkuttaisit ja patistaisit häntä menemään työhaastatteluihin.

10. He eivät kiinnitä huomiota median ja julkkisten luomiin käsityksiin parisuhteesta

Televisio ja elokuvat tuottavat tietynlaista kuvaa parisuhteista ja avioliitoista, mutta onnelliset parit eivät usko niihin stereotypioihin. He rakastavat toisiaan ja eivät vähättele toisiaan tai pilkkaa ja ole epäkunnioittavia, kuten viihdemaailmasta voisi saada malliksi.

Lähde: Women’s Health