On asioita, joita itse kukin haluaa kuulla kumppaniltaan tunteakseen olonsa merkitykselliseksi ja rakastetuksi.

Kommunikaatio on avain läheisyyteen. Jotkut asiat saattavat tuntua itsestäänselviltä, mutta kumppanille on hyvä kertoa seuraavia asioita säännöllisesti. Nämä asiat voivat saada kumppanisi avautumaan myös sinulle. Voit aloittaa sanomalla kumppanillesi edes yhden näistä asioista seuraavan 48 tunnin aikana.

Asioita, joita kumppanisi haluaa kuulla useammin:

1. Kerro, että haluat tehdä hänen elämästään helpompaa.

Kun kaksi itsenäistä ihmistä liittyy yhteen, on hyvä, että heidän yhdessäolonsa tekee molempien yksilöiden elämästä täydempää. Kysy kumppaniltasi, onko olemassa jotain tapoja, miten voisit olla avuksi tai helpottaa hänen elämäänsä. Vaikka sinun ei tarvitse ottaa kaikkia toisen huolia ja töitä harteillesi, on tärkeää että ilmaiset olevasi käytettävissä jos sinua tarvitaan. Kumppanilla tulee olla positiivinen vaikutus toisen elämään.

2. Kerro, että haluat käydä hänen kanssaan ulkona.

Treffailun ja ulkona käymisen ei tarvitse päättyä suhteen vakiintumiseen. Voitte edelleen järjestää yhteistä, romanttista aikaa ja käydä ravintolassa syömässä, keilaamassa tai kiipeilemässä. Myös treffit, joiden sisältö on yllätys toiselle, toimivat. Se, että osoitat kumppanillesi haluavasi treffailla häntä, on osoitus rakkaudesta ja arvostuksesta ja lujittaa suhdettanne.

3. Kerro, että pidät hänen läsnäolostaan.

Se, että olette yhdessä, ei tarkoita, että kumppanisi tietäisi miten arvostat hänen seuraansa. Riittää, että toteat yksinkertaisesti miten ihanaa on, että kumppanisi on elämässäsi ja miten hänen näkemisensä tekee sinut onnelliseksi. Tämä yksinkertainen lausahdus voi merkitä todella paljon.

4. Kerro, että olet kiinnostunut hänen päivänsä kulusta.

Kommunikoinnin kulmakivi on päivittäinen vuorovaikutus. Osoita, että olet kiinnostunut mistä kumppanisi päivät koostuvat ja mitä hänen arjessaan tapahtuu. Voit kysyä miten hänen päivänsä on mennyt, ja kuunnella aidosti vastauksen. Voit myös kommentoida hänen kertomisiaan kannustaen, mikä on osoitus siitä, että olet todella kuunnellut mitä hän puhuu. Auta kumppaniasi ratkaisemaan ongelmiaan ainoastaan jos hän pyytää sitä sinulta.

5. Kerro, mitä hän tuo sinun elämääsi.

Oletettavasti olet yhdessä kumppanisi kanssa, koska hän tuo elämääsi lisäarvoa. Kumppanisi ei tosin välttämättä tiedä tätä. Kerro hänelle, miten mukavaa hän tekee elämästäsi ja mitä positiivisia vaikutuksia hänen läsnäolollaan on.

6. Kerro, että tuet häntä ja hänen päätöksiään.

Kumppanisi haluaa tietää, että olet hänen puolellaan (ainakin valtaosan ajasta). Kun kehut kumppaniasi esimerkiksi kertomalla, miten hän oli oikeassa jossain aiemmin tapahtuneessa asiassa ja miten olet hänen kanssaan samaa mieltä, hän tietää, että olette tiimi.

7. Kerro, että pidät häntä viehättävänä.

Pidät kumppaniasi viehättävänä monilla eri tavoin. Voit kertoa, miten tunnet vetoa hänen ulkoiseen olemukseensa, tai kehu hänen luonnettaan tai persoonallisuuttaan.

8. Kerro, että pidät hänen valintojaan viehättävinä.

Kumppanisi valinnat elämässä tiivistävät sen, mitä hän on syvemmällä tasolla. Kun kehut hänen valintojaan, hän kokee tulleensa nähdyksi ja rakastetuksi. Jos hän vaikkapa valmistaa teille illallista, kehu, miten taitavasti hän osasi maustaa sen ja miten sinusta tuntuu ihanalta olla yhdessä niin hyvän kokin kanssa.

9. Kerro, että hän on etusijalla elämässäsi.

Kun kumppanisi siirtyy elämässäsi ”haluamis”-tilasta ”omistamis”-tilaan, on helppoa unohtaa osoittaa pitävänsä häntä tärkeänä. Kerro, että hän on tärkeä ihminen elämässäsi ja haluat hänen tuntevan sen itsekin.

10. Kerro, että arvostat häntä.

Kumppanisi haluaa tietää, ettet pidä häntä itsestäänselvyytenä. Voit kertoa hänelle, miten onnellinen olet että juuri hän on kumppanisi.

11. Kerro, että olet pahoillasi.

Jos teet tai sanot jotain ikävää ja pahoitat kumppanisi mielen, on ensiarvoisen tärkeää osata pyytää anteeksi ja puhdistaa ilmaa.

12. Kerro, että rakastat häntä.

Kun tätä tarkoittaa, sitä ei voi sanoa tarpeeksi usein. Kerro tämä kumppanillesi kun heräät, kun hän lähtee kotoa, soita tai lähetä viesti kun hän on poissa ja muistuta asiasta nukkumaan mennessänne. Älä vain tuota sanoja suustasi, ilmaise asia niin että kumppanisi ymmärtää sinun todella tarkoittavan sitä.

Lähde: Young And Raw