Pitääkseen yllä hehkuvaa ihoa, täytyy sitä kuoria säännöllisesti.

Läpi vuoden iho käy läpi erilaisia muutoksia ja on pakotettu sopeutumaan vaihtuviin vuodenaikoihin. Saadakseen ihon pysymään sileänä ja kirkkaana vuoden ympäri, on ihon kuorinta avainasemassa.

Jos kuorinta ei ole tuttu aihe tai haluat oppia uusia asioita sen hyödyllisyydestä, lue alta kymmenen faktaa ja vinkkiä tästä tavasta hoitaa ihoa.

1. Iho kuoriutuu luonnollisesti

Kun olet nuori, iho uusiutuu itsestään noin 25 päivän välein. Kun täytät 30, alkaa prosessia hidastua, mikä voi johtaa pigmentin muodostumiseen sekä sameaan hipiään.

2. On olemassa erilaisia kuorintoja

Kuorintatapoja on erilaisia. Sen voi tehdä manuaalisesti, kemiallisesti tai elektronisesti. Niissä on kuitenkin eroja, sillä manuaalista ja kemiallista kuorintaa tulisi tehdä kerran tai kahdesti viikossa, kun taas elektroniset ovat hellempiä ja niitä voi käyttää useamman kerran viikossa.

3. Hyödyt ovat loputtomat

Säännöllinen kuorinta johtaa hyvään ihoon. Kuorinta poistaa kuollutta ihoa, vähentää värinmuutoksia ja pigmenttimuutoksia ja ryppyjä.

4. Valitse viisaasti

Joissakin kuorinta-aineissa on rakeita, joiden kovat reunat voivat vahingoittaa ihoa. Vahinkojen ehkäisemiseksi valitse sellainen kuorinta-aine, jossa olevat rakeet ovat pyöreämpiä.

5. Koeta kemiallista kuorintaa

Glykolihappoa sisältävien tuotteiden käyttäminen on oiva tapa poistaa vahingoittuneita ihokerroksia ilman, että hankaa ihoa pois.

6. Vahaamisellakin on väliä

Ihokarvojen poisto kasvoista vahalla on myös eräänlainen tapa tehdä kuorinta. Jos siis suunnittelet vahan käyttämistä kasvojesi jollain alueella, pidä huolta, että et ole kuorinut ihoasi ennen tai jälkeen vahausta ehkäistäksesi ihoa ärtymästä.

7. Tee kuorinta aamulla

Iho uusiutuu yön aikana, joten tee kuorinta aamulla hävittääksesi kuolutta ihoa.

8. Ole hellä

Pidä huolta, että et hankaa ihoasi liian usien ja kun teet niin, tee se kevyesti. Liiallinen hankaus liian usein saa aikaan enemmän huonoa kuin hyvää.

9. Sama pätee rasvaiseen tai aknelle alttiiseen ihoon

Jos ihosi on rasvainen tai altis aknelle, kasvojen peseminen liian usein ei saa niitä katoamaan vaan toimii päinvastoin. Liiallinen kuorinta voi laittaa talirauhaset villeiksi ja saada ne tuottamaan enemmän rasvaa kuin olisi tarpeen ja näin aiheuttaen myös enemmän finnejä. Pitäydy siis kuorinnassa kerran tai kahdest viikossa.

10. Muista pestä meikkisi pois

Ennen ihon kuorinnan tekemistä on tärkeää poistaa kaikki meikit kasvoilta ja antaa kunnon puhdistus iholle. Jos meikkiä jää iholle, kuorinta ei ole niin tehokas kuin toivoisit sen olevan.

Lähde: Yahoo! Shine