Haluamme tietysti olla parhaimmillamme, kun olemme menossa vällyjen väliin jonkun kanssa. Moni asia, mitä teemme ennen seksiä on kuitenkin kiellettyjen asioiden listalla. Valmistaudutko sinäkin huonolla tavalla?Kun valmistaudumme kuumaa seksisessiota varten, teemme usein vahingossa asioita, joista ei ole kuin haittaa sängyssä. Haluatko esimerkiksi olla raikas ja sekä sheivaat että peset hampaat ennen seksileikkejä? Väärin meni! Katso, mitkä muutkin asiat ovat pannassa juuri ennen seksiä!

 1. Syödä vääriä ruokia tai yksinkertaisesti liian paljon
  Jos sinun on syötävä ennen seksiä, mieti tarkkaan, mitä syöt. Monet erilaiset ruuat aiheuttavat noloja tai kivuliaita vaivoja seksin aikana, joten niistä kannattaa pysyä kaukana. Tällaisia ruokia ovat muun muassa kaali, lehtikaali ja kukkakaali. Ne voivat aiheuttaa ilmavaivoja kesken seksin, mikä ei ainakaan paranna tunnelmaa. Osa ruuista voi aiheuttaa myös närästystä, jos sinulla on siihen taipumusta, mikä pahimmillaan on niin kivuliasta, että seksi jää todennäköisesti sikseen. Kannattaa myös pysyä kaukana sipulista ja valkosipulista, sillä ne tekevät hengityksestäsi kaikkea paitsi houkuttelevan, voivat myös muuttaa kehosi tuoksua. Kannattaa kaiken lisäksi syödä jotain kevyttä, sillä iso päivällinen vatsassa tekee kaikenlaisesta liikkumisesta epämukavaa.

 2. Sheivata tai tehdä vahaus
  Haluat varmasti olla edustavimmillasi ennen tulevaa seksisessiota. Jos ihossasi nimittäin on pienikin naarmu tai haava, lisääntyy riskisi saada suupuolitauti. Ihokarvat kannattaa poistaa ainakin paria päivää ennen, jotta iholla olisi aikaa parantua. Jos toisella tai kummallakin teistä on sänki, voivat ihoalueenne hangata myös todella ikävästi vastakkain ja aiheuttaa kivuliasta ärtymistä.

 3. Ottaa antihistamiineja
  Antihistamiinien käyttö juuri ennen seksiä voi haitata sessiotanne merkittävästi, sillä kun antihistamiini ikään kuin kuivaa räkää tuottavia limakalvojasi, kuivaa se samalla ikävä kyllä myös niitä limakalvoja, jotka eivät ennen seksiä saisi missään nimessä kuivua. Jos sinun on pakko ottaa antihistamiini, kannattaa hankkia liukuvoidetta valmiuteen.

 4. Juoda liikaa alkoholia
  Pari lasillista viiniä ennen seksisessiota on vielä ihan ok, murra jos juot ennen seksiä liikaa, voi sillä olla ikäviä seurauksia seksin kannalta. Se saattaa nimittäin laskea naisen libidoa, tehdä orgasmin saamisesta vaikeampaa ja tehdä naiset genitaaleista kuivemmat. Miehellä puolestaan on vaikeampaa saada erektio ja saavuttaa orgasmi. Eräs tutkimus on kuitenkin todennut, että esimerkiksi punaviinin juominen ennen seksiä parantaa naisen seksuaaliviettiä, kosteutta ja kokonaisvaltaista seksuaalisuutta.

 5. Tehdä rankka treeni
  Liikunta itsessään tekee tietysti hyvää seksielämällemme, sillä se lisää hyvinvointiamme ja suoritustasoamme. Asiantuntija kuitenkin vinkkaa, että libidon suojelemiseksi tulisi rankka treeni rajata kolmeen kertaan viikossa, eikä missään nimessä juuri ennen seksiä, sillä seksiin tuskin riittää enää virtaa raskaan treenin jälkeen, ja lisäksi libidomme kärsii.

 6. Pestä hampaat liian kovaa
  On ymmärrettävää, että haluat pestä hampaasi ennen seksiä, jotta hengityksesi olisi kunnossa. Hampaiden harjaamisessa on kuitenkin sama riski kuin sheivaamisessa. Jos peset hampaasi liian kovaa, saatat aiheuttaa limakalvoihisi haavoja tai herkkyyttä, mikä puolestaan on taas riski sukupuolitautien suhteen. Sinun pitäisi saman syyn vuoksi välttää myös voimakkaita suuvesiä ja hammaslangan käyttöä. Asiantuntija varoittaa, että suu, jossa on haavaumia, on herkempi saamaan sukupuolitaudin oraaliseksin seurauksena. Jos sinun on pakko harjata hampaasi, tee se todella varovaisesti ja pehmeästi.

Oliko listalla sinulle uutta tietoa?

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Health Digest