Nämä ruoat ovat suosittuja aamiaisella, mutta ne eivät saisi olla!

Aamiainen on päivän tärkein ruokailu, eikä turhaan! Aamiaista ei siis todellakaan kannata jättää väliin, ja korvata savukkeilla ja mustalla kahvilla, niin tyylikkäältä kuin se ranskalaisissa elokuvissa näyttääkin.

Säännöllinen aamiaisen syönti madaltaa riskiä saada sydänkohtaus ja sairastua diabetekseen, ja lisäksi aamiainen parantaa keskittymiskykyäsi. Tämän lisäksi useat eri tutkimukset ovat saaneet tulokseksi, että aamiaisen syöminen myös auttaa pudottamaan painoa ja pysymään terveessä painossa.

Vaikka aamiaisen syöminen onkin tärkeää, myös sillä on väliä, mitä aamiaiseksi syöt. Kaikki aamiaisvaihtoehdot eivät nimittäin todellakaan ole terveellisiä, eivätkä missään nimessä auta pysymään terveessä painossa.

Seuraavat 7 aamiaisruokaa ovatkin ravitsemusasiantuntijoiden mukaan sellaisia, joita kenenkään ei pitäisi syödä – ainakaan pääsääntöisesti.

  1. Sokeriset murot
  2. Vehnäleipä
  3. Makusiirapeilla maustetut kahvit
  4. Appelsiinimehu
  5. Rasvatonta jugurttia (joissa rasvattomuutta on kompensoitu ylimäärisellä sokerilla)
  6. Kaupan valmiit, sokeriset smoothiet
  7. Bagelit

Kaikissa edellä manituissa vaihtoehdoissa on ongelmana liika sokeri ja huonolaatuiset höttöhiilarit. Valitse siis mieluummin vaikkapa munakas kasviksilla tai kaurapuuro marjoilla, tai tee smoothiesi itse, äläkä osta sitä valmiina kaupasta.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Eat This, Not That