Kärsitkö diabeteksesta? Seuraavat ruoat auttavat pitämään taudin hallinnassa.

Diabetes on nopeasti yleistyvä kansantauti, johon onneksi pystyy vaikuttamaan myös omilla ruokavalinnoillaan. Oikeanlainen ruokavalio auttaa pitämään verensokerin kontrollissa, joten valintasi ruuan suhteen ovat todella tärkeässä roolissa.

Jokaisella diabeetikolla on tietenkin hieman erilaiset tarpeet, mutta yleistäen voidaan sanoa, että seuraavat ruoat ovat yleisesti hyödyllisiä suurimmalle osalle diabeetikoista.

 1. Pavut
  Papujen ja linssien korkea kuitupitoisuus auttaa estämään kakkostypin diabeteksen muodostumista, mutta jos diabetes on jo muodostunut, auttavat pavut, kikherneet ja linssit kontrolloimaan veren glukoositasoja. Ne lisäksi myös alentavat verenpainetta ja kolesterolitasoja.

 2. Kala
  Jokaisen tulisi syödä kalaa vähintään kaksi kertaa viikossa. Jos sinulla on diabetes, kala on hyvä ja helppo keino suojautua munuaissairauksilta, jotka ovat melko yleisiä diabeetikoilla.

 3. Pähkinät
  Diabeetikon kannattaa suosia erityisesti manteleita, cashewpähkinöitä, hasselpähkinöitä, pekaanipähkinöitä, saksanpähkinöitä ja pistaasiähkinöitä. Nämä herkut auttavat laskemaan ja tasapainottamaan verensokeriarvoja, jos kärsit kakkostyypin diabeteksesta.

 4. Mustikat
  Nämä marjat auttavat pitämään verensokeriarvot kunnossa, sillä ne vapauttavat sokeria vereen hyvin tasaisesti. Mustikoiden syömisellä voit jopa ehkäistä kakkostyypin diabetesta, jos et ole vielä sairastunut.

 5. Bataatti
  Diabeetikolla bataatti on perunaa parempi hiilihydraatin lähde, sillä ne vapauttavat sokeria elimistöön hitaammin ja tasaisemmin kuin peruna. Kannattaa siis vaihtaa peruna bataattiin!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: The Sun / Kuva: Brooke Lark