Kuten muissakin taidoissa, myös matkustamisessa kehittyy, mitä enemmän sitä tekee.

Reissaamiseen liittyy monta niin henkistä kuin käytännön osa-aluetta, joista suoriutuminen paljastaa, millä tasolla reissaaja-minäsi on.

Hyvä tapa on mennä fiiliksen mukana. Jos lento on peruttu, otat iisisti ja odotat seuraavaa. Hyväksyt tilanteet sellaisina, kuin ne ovat. Parempi tapa on nähdä asioissa niiden hyvät puolet. Etkö saanut ravintolassa sitä annosta, mitä tilasit? Ehkä saamasi annos onkin jopa herkullisempi!

Hyvä tapa on ottaa reissuun mukaan rannekello. On hyvä pysyä ajantasalla, eikä kännykkä ole aina luotettavin väline tähän. Parempi tapa on varautua aikataulumuutoksiin. Kulkuneuvot lähtevät etuajassa tai myöhässä, ja joskus ne eivät lähde ollenkaan. Sellaista se on.

Hyvä tapa on pakata mukaan yleisimmät ensiaputavarat kuten laastaria, ripulilääkettä ja desinfiointiainetta. Parempi tapa on ottaa mukaan täydellinen ensiapupakkaus. Niiden kaltaisia, monta tilannetta pelastavia pakkauksia saa todella kompaktiin kokoon mahdutettuina.

Hyvä tapa on olla ujostelematta ja kysyä rohkeasti neuvoa ja apua, mikäli eksyy. Parempi tapa on kuitenkin olla pelkäämättä eksymistä. Eksyminen ja itse oikean paikan löytyminen on osa matkustelua ja seikkailua.

Hyvä tapa on olla stressaamatta pikkujutuista. Jos hotellihuone haisee tunkkaiselta, suihkusta ei tule lämmintä vettä tai metrot ovat lakossa, matkasi ei ole pilalla. Parempi tapa on olla stressaamatta isoistakaan jutuista. On inhottavaa, jos passi hukkuu matkan aikana tai paluulento on peruttu, mutta muistat, ettei mikään näistä asioista kaada maailmaa. Kaikki järjestyy kyllä.

Hyvä tapa on matkustaa oman vesipullon kanssa. Se säästää luontoa, koska sinun ei tarvitse aina ostaa kertakäyttövesipulloa. Parempi tapa on ottaa reissuun mukaan pullo, jossa on vedenpuhdistusfiltteri. Näin voit ottaa juomavettä myös sellaisista paikoista, joiden vesi ei muuten olisi juomakelpoista.

Hyvä tapa on antaa itsestään jotain matkakohteelle. Vapaaehtoistyön tekeminen reissun aikana on mahtava idea, jolloin lomasta ja kohteesta nauttimisen aikana toteutat myös vastavuoroisuuden periaattetta. Parempi tapa on jatkaa oman ajan lahjoittamista myös kotiin palaamisen jälkeen. Vapaaehtoistyötä voi tehdä myös oman yhteisönsä hyvinvoinnin eteen.

Hyvä tapa on pakata kevyesti. Osaat kerrospukeutumisen, kaikki mukana olevat vaatteesi sopivat yhteen ja sinulla on mukana joka tilanteeseen sopivat, mukavat kengät. Parempi tapa on matkustaa vain käsimatkatavaroiden kanssa. Riippumatta siitä, minne matkustat ja kuinka kauan matkasi kestää, kaikki tarvitsemasi mahtuu käsimatkatavaroihin. Ellet sitten ole menossa laskettelemaan.

Hyvä tapa on olla arvostava ja kunnioittava paikallisia tapoja kohtaan. Oman mukavuusalueen ulkopuolelle meneminen on kehittävää. Syö rohkeasti vain omaa kättäsi käyttäen, tai tervehdi avoimesti vastaantulevia ihmisiä. Parempi tapa on yrittää oikeasti ymmärtää paikallisia tapoja. Samalla kun mukaudut uuteen kulttuuriin ja tapoihin, kysy paikallisilta rohkeasti, miksi he toimivat kuten toimivat.

Lähde: Huffington Post