Nämä kuusi asiaa voivat vaikuttaa negatiivisesti naisten hyvinvointiin.

Monet omaavat terveelliset elämäntavat, mutta tästä huolimatta saattavat tehdä asioita, jotka vaikuttavat negatiivisesti hyvinvointiin.

Times of India listasi tällaisia tapoja, joista naisten olisi syytä luopua:

1. Liikaa korkokenkiä

Monet naiset pitävät lähes päivittäin korkokenkiä. Niiden jatkuva käyttö vaikuttaa kuitenkin ryhtiin, laittaa paljon painetta nivelille ja voi välillä johtaa kipeisiin vaivasenluihin, vasaravarpaisiin, selkäkipuihin ja niveltulehduksiin. Sen lisäksi korkokenkien käytöstä seuraa aina vaara, että horjahdat tai kenkä lipsuu jalassasi ja rikot nilkkasi ja kaadut.

2. Raskaat käsilaukut aina mukana

Naisten käsilaukut voivat olla yllättävänkin painavia. Raskaiden laukkujen kantaminen voi johtaa selkä-, niska- ja olkapääkipuihin sekä se voi vaikuttaa myös ryhtiisi.

3. Unille meikit kasvoilla

Joskus väsymys vie voiton ja sänkyyn päätyy päivän meikit kasvoillaan. Tämä voi kuitenkin johtaa iho-ongelmiin. Kasvot pitäisikin puhdistaa meikistä, liasta ja öljystä, jotta huokoset eivät tukkeudu, iho ei ala näyttää väsyneeltä ja täyty finneistä. Silmämeikkien jättäminen yöksi voi johtaa silmien ärtymiseen tai jopa tulehdukseen.

4. Yritykset juoda miehet pöydän alle

Naisten ei kannattaisi haastaa miehiä juomiskilpailuihin. Naiset painavat keskimäärin miehiä vähemmän ja heillä on vähemmän vettä kehossaan laimentamassa alkoholia, joten alkoholi nousee nopeammin päähän kuin miehillä. Tämän lisäksi humalanhakuisella juomisella voi tehdä tuhojaan maksalle.

5. Epäsopivat rintaliivit käytössä

Yli puolet naisista saattavat käyttää rintaliivejä, joiden koko ei ole oikea. Niiden käyttämisestä voi seurata niska-, selkä- ja rintakipuja, huono ryhti, ärtynyt iho ja jopa hengitysvaikeuksia. Tämän lisäksi vaatteet voivat istua huonosti ylle, jos rintaliivit eivät ole oikeaa kokoa.

6. Ulkonäöstä murehtiminen

Sekä miehet että naiset murehtivat ulkonäköään, mutta se on kuitenkin enemmän naisten ongelma. Naisilla on erilaisia ongelmia kroppansa suhteen, mitkä voivat vaikuttaa heidän mielenterveyteensä negatiivisesti. Erilaiset dieetit, syömishäiriöt ja liialliset kauneusleikkaukset voivat aiheuttaa fyysistä harmia naisille.

Lähde: Times of India