Näistä syistä soijan syöminen voi olla sinulle vaaraksi – varsinkin kasvissyöjien pitäisi tietää tämä

Soijatuotteet kuuluvat nykyisin monen ruokavalioon, etenkin jos satut olemaan kasvissyöjä. Runsaassa soijan käytössä voi kuitenkin piillä useita vaaroja, joiden vuoksi sen syömistä pitäisi harkita kaksi kertaa.Syötkö sinäkin usein soijaa? Soija on kätevä, monipuolinen ja edullinen raaka-aine, jonka runsaassa käytössä on kuitenkin riskejä. Seuraavat syyt saattavatkin saada sinut miettimään ja ainakin vähentämään soijan kulutustasi.

 1. Soija voi aiheuttaa hedelmättömyyttä
  Eräät tutkimukset ovat osoittaneet, että jos sinulla on halu lisääntyä, voi runsaasta soijan kulutuksesta olla sinulle haittaa. Tutkimukset ovat muun muassa osoittaneet, että runsas soijan käyttö voi vähentää lisääntymishormoneja, aiheuttaa ongelmia munasarjoissa ja vähentää raskaaksi tulon todennäköisyyttä.

 2. Soija voi laskea testosteronitasoja
  Tutkimuksissa on löydetty yhteys runsaan soijan käytön ja alhaisten testosteronitasojen välillä. Jos mies siis syö usein soijaa, kannattaa huomioida, että ruoka-aineessa on olemassa kyseinen riski.

 3. Soija on vaarallista allergikoille
  Soija on hyvin yleinen allergisoija, ja voi aiheuttaa myös vakavia allergisia reaktioita. Yleisiä oireita ovat suun ympäristön kutina ja ihottuma, mutta soija voi myös aiheuttaa turvotusta, hengitysvaikeuksia, pahoinvointia ja oksentelua. Soijaa on lisäksi vaikeaa välttää kokonaan, koska esimerkiksi soijalesitiiniä lisätään lähes jokaiseen ruokaan. Tässä pitää monen allergikon olla tarkkana!

 4. Soija voi aiheuttaa ruuansulatusongelmia
  Vatsallasi saattaa olla ongelmia soijan sulattamisessa, ja soija saattaa vaikuttaa myös siten, että kehosi on vaikeampaa sulattaa proteiinia. Ongelmallista onkin, että soija sisältää proteiinia, mutta saattaa vaikuttaa siten, ettei se imeydy kehoosi. Soijalla on myös toinen ikävä oire: se voi aiheuttaa sinulle melkoisesti ilmavaivoja.

Sinun ei tarvitse karsia soijaa ruokavaliostasi kokonaan, mutta kannattaa ainakin miettiä, kuinka usein ja paljon sitä syöt.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Health Digest


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

 • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
 • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
 • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.