Hälytyskellojen on hyvä soida, jos hän kyselee koko ajan sinun menemisistä ja eristää sinut ystävistäsi.

Koskaan toisen kontrollointi suhteessa ei ole hyväksyttävää. Terveessä parisuhteessa toista tuetaan ja kunnioitetaan ja yhdessä tehdään parisuhdetta koskevat päätökset.

  • Hän kritisoi kaikkea sinun tekemisiäsi

Hän saattaa kuin varkain olettaa auttavansa sinua, mutta miehet, joilla on tarve kritisoida sinun käyttäytymistäsi ja valintoja, vain yrittävät kontrolloida sinua.

  • Hän kertoo sinulle, mitä sinun tulisi tehdä omalle kropallesi

Tarkkaili hän sitten sinun syömisiäsi, yritystä vakuuttaa sinut ottamaan esimerkiksi tankotanssitunteja tai estää sinua ottamasta tatuointia, on hänen huolestumisellansa sinun terveyttäsi ja ulkonäköäsi kohtaan pisteensä, milloin hänen käytöksestään tulee pakkomielteistä.

  • Hän haukkuu sinun ystäviäsi

Kontrolloivilla miehillä on taipumus eristää sinut sinun ystävistäsi. Hän saattaa kieltäytyä hengailemasta ystäviesi kanssa, jos pyydät häntä mukaan tai hän vaatii sinulta selontekoa siitä, missä olit ja kenen kanssa. Yksi selkeä merkki kontrolloivasta miehestä on se, että hän pikkuhiljaa erottaa sinut sinun ystävistäsi ja puhuu sinulle heistä pahaa.

  • Hän ei tue sinua ja sinun mielenkiinnonkohteitasi

Epävarma ja kontrolloiva mies ei tue puolisoaan, jos puoliso haluaa kouluttautua tai kehittää itseään – paitsi, jos mies itse hyötyy siitä jotenkin henkilökohtaisesti.  

  • Hän ei luota sinuun

Jos et saa ajaa hänen autoaan, tehdä ravintolaan varausta tai käyttää koiraasi ilman hänen valvovaa silmää, hän on selvästi määräilevä puoliso. Jos hän ei luota sinulle edes arjen perustehtäviä, on se merkki, että tulet aina olemaan hänelle vain ”apuri” etkä sielunkumppani.

Lähde: YourTango