Toisen voi olla helppo tehdä tätä sinulle, ellet huomaa merkkejä.

Parisuhteen pitäisi tehdä meidät onnelliseksi. Ei tietenkään ole toisen vastuulla tehdä meitä onnelliseksi, sillä se on omalla vastuullamme.

Parisuhteen pitäisi kuitenkin olla sellainen, joka tuo elämääsi iloa ja merkitystä. Vaikka teillä olisikin välillä huonoja kausia, sinulla tulisi silti olla olo, että voit paremmin kumppanisi kanssa, kuin ilman häntä.
Jos sinulla kuitenkin on suhteessasi epämääräisen huono olo, mutta et välttämättä tiedä, mistä se johtuu, on jotain pielessä.

Eräs syy, joka aiheuttaa suhteessa huonoa oloa, mutta jota itse on vaikea huomata, on manipuloiva kumppani.

Jos epäilet, että kumppanisi manipuloi sinua, tunnistat sen seuraavista merkeistä.

 1. Sinä olet syypää kaikkeen
  Oletko usein aloittanut riidan niin, että sinä olet se vihainen osapuoli, mutta kumppanisi saa riidan jotenkin aina käännettyä siten, että sinä oletkin syypää kaikkeen, ja sinä olet se, joka joutuu pyytämään anteeksi. Jos näin käy usein, kumppanisi luultavasti manipuloi sinua.

 2. Olet menettänyt itseluottamustasi
  Kumppanisi manipulointi on nostanut sinussa esiin epävarmuuksia ja olet menettänyt itseluottamustasi, koska hän syyllistää aina sinua kaikesta. Jos huomaat tämän itsessäsi, on parempi jättää kumppani saman tien.

 3. Sinulla riittää ymmärrystä hänelle
  Hän osaa käyttää aina tilaisuuden hyväkseen, ja manipuloi sinua vetoamalla omiin heikkouksiinsa. Hän on niin ujo, ettei uskalla tavata vanhempiasi, hänellä on niin rankkaa ettei hän jaksa tulla ruokaostoksille kanssasi ja hän on niin väsynyt, että sinun pitää siivota keskenäsi. Hän onnistuu aina vetoamaan sinuun niin, että annat hänen saada tahtonsa läpi.

 4. Hänen charminsa puree
  Manipuloivat ihmiset ovat yleensä hyvin charmikkaita, ja sen vuoksi he onnistuvatkin pitämään sinut kynsissään ja lumoissaan yleensä hyvinkin pitkään.

 5. Et enää tunnista itseäsi
  Tuntuuko sinusta välillä siltä, että et enää edes tunnista sitä, kuka olet? Kumppanimme pitäisi muuttaa meitä vain hyvään suuntaan ja tuoda esiin parhaat puolemme, ei missään nimessä toisinpäin!

  Jos mikään näistä kohdista kuulosti tutulta, kumppanisi hyvin mahdollisesti manipuloi sinua. Kiinnitä tähän enemmän huomiotasi, sillä jos näin on, kannattaa sinun nostaa kytkintä!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Wunderweib