Näissä yllättävissä kodin paikoissakin piileskelee pöpöjä

Me siivoamme ja kuuraamme kotejamme putipuhtaiksi, mutta jotkut haitaillisimmat bakteerit majailevat paikoissa, joita et välttämättä ole tullutkaan ajatelleeksi.

Bakteerisimmat paikat kodissasi jäävät yleensä rutiinisiivouksen lomassa huomiotta. Hammasharjanpidike, lemmikkien ruokakipot ja lieden nupit ovat kolme sellaista, mutta yllättävämpiäkin paikkoja on.

Sellainen on esimerkiksi kahvipannu.

”Saatat puhdistaa suodattimen, mutta kahvijauheen öljyt tai veden mineeraliesiintymät kerryttävät ajan kanssa bakteereita”, kertoo Real Simple -lehden päätoimittaja Sarah Humphreys.

Yleisessä tiedossa on se, että vessanpönttö ja sen istuin kaipaavat säännöllistä puhdistusta, mutta huomiota on annettava myös seinille.

”Jos näet pöntön vetämisen hidastettuna, senäyttää kuin ilotulitukselta ja mikrobeja voi lennähtää useiden metrien päähän. Se on todella ällöttävää. Kun peset vessan pintoja, pese siis myös seinät”, Humphreys kehottaa.

Hammasharjojen pidikkeet ovat yhtä pahoja.

”Bakteerit menestyvät pimeissä, kosteissa paikoissa. Miltä hammasharjapidikkeesi pohja näyttää? Muista pestä se usein ja pitää ne peitettyinä”, Humphreys sanoo ja jatkaa kertomalla, että myös kaukosäätimet ja valokatkasijat tarvitsevat säännöllistä puhdistusta.

”Kaukosäätimesion likaisempi kuin pöntön vetovipu tai -painike tai nenäliinalaatikko. Ota antibakteerinen liina ja pyyhi ne”, Humphreys opastaa.

Lähde: News.com.au


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.