Merkkituotteita käytetään apuna oman statuksen esittelyssä ja pitämässä muut naiset loitolla omasta miehestä.

Tutkimuksen mukaan naiset käyttävät luksustuotteita apunaan lähettääkseen vahvoja signaaleja muille naisille, jotta he pysyisivät kaukana heidän miehistään ja kyseinen kikka toimii. Tunnetut merkit, kuten Gucci, Louis Vuitton, Prada ja Chanel ovat osa naisten ”käsilaukkuaseita”, joilla kilpailijat pidetään loitolla.

Amerikkalainen Journal of Consumer Researchin tekemä tutkimus sai selville, että merkkituotteilla tehostetaan itsetuntoa sekä ilmaistaan identiteettiä ja statusta. Tutkimusta tehneet Yajin Wang ja Vladis Griskevicius Minnesotan yliopistosta kertovat kokoamassaan raportissa, että naiset ovat hurjia kilpailijoita, kun on kyse mahtailusta ja osoittamisesta, että he ovat vahvassa, hyvin toimivassa parisuhteessa.

”Jotkut naiset käyttävät kalliita omistuksia osoittaakseen muille naisille, että heidän kumppaninsa on erityisen omistautunut heille. Merkkilaukkujen ja kenkien käyttäminen auttaa naisia hätistelemään romanttiset kilpailijat nappaamasta heidän miehiään”, raportissa kerrotaan.

Tutkimusta varten tehdyistä testeistä kävi ilmi, että naiset pitivät miestä eniten naiselleen omistautuneena, kun kyseinen nainen käytti luksustuotteita, jotka mies oli ostanut ja se lopetti muiden naisten halut jahdata varattua miestä. Sosiaalinen analyytikko David Chalke sanoo naisten hätyyttelyn merkkituotteilla olevan klassista esittelykäytöstä.

”Tällaista käytöstä näkee Afrikan heimoissa, missä heillä, jolla on eniten kaularenkaita, on korkeampi status. Se on statuksen, vallan, arvovallan, maun ja vaurauden esittelyä ja joitakin näitä asioita on yleisesti vain mukava omata”, Chalke kertoo.

”Me kaikki esittelemme asioita. Jonkin laittaminen ylle, kuten kellon käyttö, kertoo, millainen olen”, hän lisää.

Lähde: News.com.au