Naiset valehtelevat lääkäreille miehiä enemmän

Lääkärit saavat kuulla naisten suusta enemmän valkoisia valheita ja vähättelyä.

Moni kertoo valkoisen valheen lääkärilleen, vähättelee tai jättää jotain kertomatta, mutta tutkimus on selvittänyt naisten tekevän sitä miehiä tiheämmin. Naisista 30 prosenttia myönsi digitaalisen terveysalusta ZocDocin kyselyssä kertoneensa valkoisen valheen lääkärille, kun miehistä saman myönsi 23 prosenttia – kyselyyn vastasi yli 2 000 ihmistä.

Yahoo! Healthin mukaan syy tällaiselle käytökselle on häpeän tai lääkärin tuomitsemaksi tulemisen pelko. Muita syitä ovat myös se, ettei aikaa lääkärin kanssa ole tarpeeksi (27%) ja lääkäri ei kysy kysymyksiä, jotka eivät suoraan liity vaivaan (32%).

ZocDocin perustaja ja johtaja, tohtori Oliver Kharraz uskoo uusien tilastojen avaavan lääkäreiden silmiä.

”Henkilökohtaiseen terveyteen liittyy paljon tunteita. Mutta uskon monien lääkäreiden yllättyvän, jos kuulisivat heille kerrottavan puolitotuuksia, koska heillä eivät ole jättäneet tarpeeksi aikaa kysyä”, Kharraz kommentoi.

Jos lääkärit eivät saa kuulla kaikkea, kertovat ihmiset terveyshuolistaan muille. Kyselyn mukaan 47 prosenttia kertoo yksityiskohtaisemmin voinnistaan läheiselle neuvojen toivossa ja naisista 18 prosenttia avautuu mieluummin esimerkiksi kampaajalle kuin lääkärille.

Näin ei kuitenkaan kannata toimia, sillä vaikka valkoinen valhe vaikuttaa viattomalta, voi sen lopputulos olla vahingoittavampi kuin osasit kuvitella. Ilman kokonaiskuvaa lääkärit eivät aina voi tehdä oikeaa diagnoosia tai tehdä diagnoosia ollenkaan, minkä takia vakavampia vaivoja voi jäädä huomaamatta ja tällä voi olla vaikutusta potilaan hoidon onnistumiseen myöhemmin.

New Yorkissa sisätautilääkärinä toimiva, ZocDocissa mukana oleva Keri Peterson kehottaa ihmisiä kirjoittamaan oireensa ylös niiden noloudesta huolimatta ennen lääkärin luo menoa, jotta vaivat voi jakaa tarkasti.

Lähde: Yahoo! Health


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.