Jos olet 20-30-vuotias ja tyytymätön vartaloosi, ei hätää – vaatemerkki M&Co’n tekemän tutkimuksen mukaan tilanne muuttuu paremmaksi, kertoo Metro.

Tutkimuksesta selvisi, että naiset ovat tyytyväisimpiä kehoonsa vasta noin 65-vuotiaina.

M&Co teki kyselyn 1 300 naiselle heidän asenteistaan uima-asuja kohtaan. Heiltä kysyttiin muun muassa sitä, minkälainen heidän olonsa oli uima-asussa eri ikäisinä.

Vaatemerkin mukaan naiset kokivat vartalonsa olevan keskimäärin 5/10, mutta 65-74-vuotiailla naisilla tulos oli positiivisempi eli keskimäärin 6/10.

Elämässä on tärkeämpiäkin asioita

Tutkimuksessa todettiin, että mitä vanhempia naiset olivat, sitä vähemmän heitä kiinnosti täydellisen bikinivartalon saaminen, sillä ”elämässä on tärkeämpiäkin asioita”.

Väitteessä on perää, sillä usein 20-30-vuotiaat ovat vielä melko vapaita elämässään, eikä heidän tarvitse huolehtia muusta kuin itsestään – joten luonnollisesti myös omasta kehonkuvastaan murehtimiselle jää paljon aikaa.

Iän karttuessa elämässä alkaa olla muita asioita, joista on huolehdittava: lapset, lapsenlapset, ikääntyvät vanhemmat ja muut iän mukanaan tuomat realiteetit. Niinpä myös suhteellisesti tyhjänpäiväisistä asioista huolehtimiseen on vähemmän aikaa.

Lähde: Metro