Naiset mieltävät kuitenkin olevansa impulsiivisempia rahankäytössään, mutta käyttävät rahaa heräteostoksiin vähemmän kuin miehet.

Naiset ovat parempia raha-asioissa kuin miehet ja ovat taloudellisesti vastuullisempia. Tämä selviää sijoitusalusta eToron teettämästä brittitutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan naiset todennäköisemmin tietävät tarkalleen, kuinka paljon heillä on rahaa käyttö- ja säästötileillään. Naisilla myös todennäköisemmin on sekä käyttö- että säästötili kuin miehillä.

Tutkimuksesta uutisoineen Mirrorin mukaan yli puolet naisista (52%) kertoi olevansa haluttomia ottamaan riskejä rahan kanssa verrattuna 41 prosenttiin miehistä. Tämän lisäksi naiset todennäköisemmin tekevät itselleen budjetin ja noudattavat sitä kuin miehet.

Vaikka naiset olivat parempia hoitamaan raha-asioitaan, he todennäköisemmin mieltävät itsensä impulsiiviseksi ostosten tekemisen kanssa, mutta he kuluttavat näihin heräteostoksiin vähemmän rahaa kuin miehet. Miehet käyttävät noin 75 euroa heräteostoksiin kuukaudessa, kun taas naiset käyttävät noin 60 euroa.

Lähes joka toinen altis heräteostosten tekoon

Mirrorin mukaan tutkimustulokset osoittivat, että hoitaakseen raha-asioita tehokkaammin, yksi viidestä käyttää pankkinsa nettipalvelua seuratakseen rahankäyttöään. 15 prosenttia sen sijaan myönsi, ettei heillä ole aavistustakaan siitä, kuinka paljon heillä on pankissa rahaa.

Kolme viidestä parisuhteessa olevasta britistä ajattelee, että heidän kumppaninsa on hyvä raha-asioissa. Noin kolme neljästä (72%) sanoisi samoin itsestään.

43 prosenttia kuitenkin myönsi, että he ovat alttiita tekemään toisinaan heräteostoksia, jolloin taloudellinen varovaisuus unohtuu. Mirrorin mukaan yli kolmasosa on myös piilottanut vastuuttoman ostoksen kumppaniltaan.

Taloudellisten riskien ottamisen suhteen yksi kymmenestä on valmis laittamaan suuria summia peliin ison voiton/osinkoja saadakseen, kun taas 44 prosenttia on valmis laittamaan pienen summan peliin. 28 prosenttia osallistujista sen sijaan kertoi, että oli harkinnut sijoittamista osakkeisiin, mutta ei ollut sitä vielä tehnyt.

Lähde: Mirror