Uudessa Instagram-trendissä naisia kehotetaan lauantaisin julkaisemaan kuvia selluliitistaan.

Muhkurainen appelsiini-iho, selluliitti, on tuttua melkein jokaiselle naiselle; 93 prosentilla naisista on sitä ja lähes yhtä monet haluavat siitä eroon. Harvassa ovat luultavasti myös he, joilla tulisi mieleen julkaista kuvia omasta selluliitistaan sosiaalisessa mediassa, mutta juuri tähän pyritään uudessa Instagram-trendissä.

#CelluliteSaturday eli selluliittilauantai on kanadalaisen kehoaktivisti ja vloggaaja Kenzie Brennan idea.

Instagram-trendin tarkoitus on, että naiset jakaisivat kuvan selluliitistaan joka lauantai auttaakseen tekemään selluliitista normaalin, hyväksytyn asian.

Vaikka selluliitti on yleistä – sekä lääkäreiden mukaan täysin normaalia – ja sitä on kaiken kokoisilla, muotoisilla ja painoisilla naisilla, jopa huippumalleilla, rohkaistaan tästä huolimatta monia naisia peittämään tai hankkiutumaan eroon selluliitista, mikä saa monet tuntemaan olonsa epävarmaksi sen suhteen. Brenna haluaakin Instagram-hashtagillaan muuttaa tämän.

”En näe monien tyttöjen omaksuvan selluliittiaan, jota tiedän niin monilla meistä olevan”, 26-vuotias Brenna sanoi SELF:lle.

”Ajattelin selluliittilauantain olevan suloinen pieni slogan laitettavaksi kuvaan minusta näyttämässä, että minulla on selluliittia”, hän jatkoi.

”Käyn salilla viidesti viikossa ja noudatan tasapainoista ruokavaliota, silti minulla on selluliittia ja haluan näyttää sen muille. Saatan tuntea oloni epämukavaksi sen suhteen, mutta minulla on selluliittia ja koetan parhaani mukaan hyväksyä sen”, Brenna lisäsi.

SELF:n mukaan Brennalla oli ennen tapana käyttää tunteja ja lukuisia eri tapoja yrittääkseen saada appelsiini-ihonsa katoamaan. Lopulta hän päätti hyväksyä sen sen sijaan, että taistelisi sitä vastaan.

”Siitä hashtag syntyi. Olin, että ’Olen niin kyllästynyt tuntemaan kuin minun täytyisi päästä eroon osasta kehoani. Aion vain rentoutua hetkeksi ja hyväksyä itseni sellaisena kuin olen – etenkin kun olen terve'”, hän kertoi.

Ensimmäisen #CelluliteSaturday-kuvan julkaiseminen jännitti, mutta sen saama reaktio teki siitä sen arvoista. SELF:n mukaan Brenna on saanut viestejä ihmisiltä, jotka ovat kertoneet Brennan kuvan auttaneen heitä hyväksymään vartalonsa ja hashtag on innostanut jo muitakin julkaisemaan omia kuvia selluliitistaan.

SELF:n mukaan Brennan toive Instagram-trendinsä suhteen on se, että yhä useammat naiset hyväksyvät selluliittinsa ja eivät anna sille valtaa.

”Selluliitti ei ole osoitus terveydestä ja se ole osoitus omasta arvosta. Toivon, että kun ihmiset klikkaavat hashtagia, he tunnistavat selluliitin olevan osa kehoa, joka on täysin hyväksyttävää ja siitä ei tarvitse päästä eroon. Se on vain yksi puoli fyysisestä kehosta”, Brenna sanoi.

Alla on vielä inspiraatioksi muutama Brennan #CelluliteSaturday-julkaisu ja hänen julkaisujensa kuvatekstitkin kannattaa lukea – kuten myös artikkelin seassa olevien julkaisujen kuvatekstit.

Mitä mieltä sinä olet tästä Instagram-trendistä? Rohkenetko lähteä mukaan? Kommentoi alla!

Lähde: SELF