Rakastatko sinä omaa vulvaasi kuten tämä nainen, joka kertoi oman kertomuksensa liittyen vulvaansa?

Hänen kertomuksensa kohde on aika erikoinen, koska tuskin moni kohdistaisi sitä juuri vulvaansa. Naisen tarina on jaettu The Goodtrade -sivustolla. Nuorempana hän häpesi kehoaan ja teini-iässä hän koki vain vihaa kehoaan kohtaan. Se koski esimerkiksi hänen nenäänsä, joka ei näyttänyt eurooppalaiselta sekä mahaa ja käsivarsiaan, joissa oli hänen mielestään liikaa rasvaa. Ja taidat jo arvata, että myös hänen alapäätänsä, jota hän kutsuu tässä jutussa vulvaksi. Hän kasvoi perheessä, jossa kaikkea seksiin ja seksuaalisuuteen liittyvää pidettiin syntisenä ja likaisena.

Nainen jätti vuosien ajan käymättä Papa-testissä, koska hän luuli, että sairaanhoitaja olisi lähettänyt hänet leikkaukseen nähtyään hänen vulvansa, jonka nainen luuli olevan epämuodostunut. Kun hän lopulta uskaltautui menemään sinne, muuttui hänen elämänsä. Sairaanhoitaja keskusteli hänen kanssaan ihanasti eikä sanonut vulvan ulkonäöstä mitään, vaikka nainen oli kaikki ne vuodet ollut varma, että siellä oli jotain pahasti vialla.

Tämän jälkeen nainen meni heti ostamaan uusia alusvaatteita, ja häpesi, koska ei ollut hankkinut niitä vuosikausiin. Se johtui siitä, että hän ei halunnut ajatella alapäätänsä, ja oli laiminlyönyt sitä tällä tavalla. Hän alkoi tutkimaan tilannetta tarkemmin, ja huomasi, että ei ole ainoa, joka on kamppaillut tällaisen ongelman kanssa. Silloin hän suuttui. Hän oli vihainen siitä, koska monissa maissa tytöille opetetaan jo pienestä lähtien ajattelemaan alapäästä juuri tällä vääristetyllä tavalla.

Lopulta nainen päätti, että hänen pitää katsoa, miltä hänen vulvansa näyttää. Hän ei ollut tehnyt sitä koskaan ennen. Ajatus tuntui ensin todella pelottavalta ja oudolta. Mutta hän teki sen, eikä se tuntunut pahalta. Mutta vuosikymmenien häpeä ei ole silti vielä täysin kadonnut. Hän kuuli erään naisen sanovan todella osuvasti, kuinka emme voi rakastaa itseämme ennen kuin rakastamme myös vulvaamme.

Monet uskovat, että ihmisiä pitää arvostaa sen mukaan esimerkiksi minkä muotoisia ja kokoisia ollaan tai jopa miltä vulva näyttää. Nainen kertoi oppineensa nyt, että omassa kehossa voi pitää myös sellaisista osista, joista hän ei uskonut koskaan pitävänsä. Se ei tapahtunut yhdessä yössä, että hän alkoi vihdoin pitämään itsestään ja kehon osistaan. Hän pitää koko ajan itsestään enemmän ja se tulee olemaan elinikäinen matka, mutta onneksi vanhaan ei ole enää palaamista.

Aika erikoinen tarina, mutta tälläkin tavalla voi oppia rakastamaan itseään, kun alapäässä on vulva.

Lähde: The Goodtrade