Muotisuunnittelija on paljastanut hiukan hämmentäviäkin mielipiteitänsä siitä kuinka usein eri vaatekappaleita kannattaisi pestä. Montaa vaatetta pestään hänen mielestään ihan liian usein kuten rintaliivejä.

Muotisuunnittelija Stella McCartneyn vaatteiden pesuohjeita on jaettu Woman -lehdessä. Niiden ansiosta moni vaate voi jäädä nyt jopa kokonaan pesemättä. Hänen ohjeensa kiteytyy hyvin siihen, että jos jotain ei välttämättä tarvitse pestä, pesu kannattaa silloin jättää tekemättä. Esimerkiksi mittatilauspukuja ei hänen mielestään kannata pestä koskaan. Jos ne likaantuvat, lian voi antaa vain kuivua, jonka jälkeen sen voi harjata pois.

Rintsikoita toki täytyy välillä pestä, mutta sen mukaan kuinka usein ja millaisissa tilanteissa niitä käytetään. Moni taitaa pestä niitä ihan liian usein. Stella kertoo toki käyttävänsä rintsikoita joka päivä, mutta kuten monia muitakin vaatteita, ei hän niitäkään nakkaa pesukoneeseen vain sen takia, että niitä on yhden kerran käytetty.

Jos päivän aikana ei tee mitään sellaista, joka saa hikoilemaan, voi rintsikoita vielä käyttää sen jälkeen ilman, että niitä pitää ensin pestä. Hän kertoo silti huolehtivansa hyvin hygieniastaan, vaikka ei olekaan kuiva- ja muiden pesujen fani. 

Kuinka usein rintsikoita sitten oikeasti kannattaa pestä? Monien mielestä hyvä rintsikoiden pesujen väli on kolmesta kuuteen päivään. Siihen vaikuttaa tietysti se, että kuinka usein niitä käytetään, kuinka hikisenä niitä käytetään ja ovatko ne likaantuneet jollakin muulla tavalla.

Ehkä jokaisen kannattaisi miettiä välillä vähän tarkemmin, että pitääkö jotain vaatetta oikeasti vielä pestä. Pesut kuluttavat vaatteet nopeammin käyttökelvottomiksi. Harvemmat pesut myös säästävät luontoa.

Lähde: Womanmagazine