Tutkimus löysi yhteyden sydämen sykevälivaihtelun ja haluttomuuden väliltä.

Tutkimus on löytänyt kytköksen naisten seksuaalisen haluttomuuden ja sydämen sykevälivaihtelun väliltä. Pienehkön tutkimuksen selvitys voi Newserin mukaan tarjota lääkäreille tavan selvittää, ketkä naiset voivat hyötyä sukuviettiä lisäävistä lääkkeistä.

Applied Psychophysiology and Biofeedbackin julkaiseman tutkimuksen mukaan ne naiset, joilla on alhainen sykevälivaihtelu (tai tasainen syke), kertoivat useammin seksuaalisista ongelmista kuin naiset, joilla on keskiverto tai parempi sykevälivaihtelu (syke muuttuu hetkestä/tilanteesta riippuen).

”Alhainen sykevälivaihtelu on todennäköinen riskitekijä naisten seksuaalisille toimintahäiriöille”, tutkimusta tehnyt Amelia Stanton kommentoi.

Newserin mukaan tutkimuksen tulokset heijastelevat sykevälivaihtelusta tehtyjen muiden tutkimusten tuloksia. Sykevälivaihtelu on yhdistetty jo runsaaseen alkoholin käyttöön, ahdistukseen, masennukseen ja miesten erektio-ongelmiin.

Stanton pohti, että mahdollisesti terveempi sydän pumppaa enemmän verta sukuelimiin. Stantonin mukaan tunteillakin on kuitenkin roolinsa.

”Alhainen sykevälivaihtelu on yhdistetty latistuneisiin emotionaaliisin reaktioihin”, hän sanoi.

”Joten sekä verenkierto että emotionaalinen reagointi omaavat suuren roolin naisten seksuaalisissa toiminnoissa”, Stanton päätti.

Teksasin yliopiston tutkimukseen osallistui 72 18-39-vuotiasta naista ja se toteutettiin mittaamalla osallistujien sykettä samalla, kun he katsoivat elokuvaa neutraalista aiheesta. Tämän jälkeen osallistujat vastasivat Female Sexual Function Indexin kysymyksiin, jotka liittyvät eri aiheisiin, kuten tyydytykseen, haluun ja kipuun.

Lähde: Newser