Rolo-kissan omistajat muuttivat uuteen kotiin, mutta jättivät kissan pois matkasta.

Maria Montes kohtasi surullisen näyn ikkunastaan: tien toisella puolen, juuri häntä vastapäätä asuneet naapurit muuttivat pois, mutta eivät ottaneet kissaansa mukaan. Montes seurasi ikkunasta, kuinka hylätty kissa odotti omistajien palaavan – turhaan.

”He olisivat voineet sanoa minulle, että ovat muuttamassa ja eivät halua kissaa ja kysyä, voinko ottaa sen”, Montes kertoo The Dodon jakamalla liikuttavalla videolla.

Lopulta Montes päätti ryhtyä toimeen ja sinnikkäästi yritti voittaa kissan luottamuksen. Hylätyn kissan onneksi työ tuotti tulosta, ja Rolo-nimen saaneen kissan tarinalla oli onnellinen loppu.

”Kissalle omistaja on kaikki kaikessa. Eivät ne muuta tiedä. Ei niillä ole muuta”, Montes muistuttaa videolla.

Suomessa kissakriisi

Aivan kuin Rolo-kissalle kävi, myös Suomessa monet kissat joutuvat omistajiensa hylkäämäksi. SEY Suomen eläinsuojelun mukaan Suomessa on kissakriisi ja yli 20 000 kissaa hylätään vuodessa.

SEY keräsi aiemmin syksyllä, lokakuun loppuun saakka nimiä vetoomukseen, jotta kissakriisi ratkaistaisiin lainsäädännön keinoin. Vetoomuksen allekirjoitti yhteensä 58 60 ihmistä.

Kissakriisi-kampanja ja työ kissojen puolesta jatkuu SEY:n mukaan keväällä 2021, jolloin päästään seuraamaan mitä työ populaatiokissojen parissa on ja kuinka lokakuussa kerätyt lahjoitusvarat auttavat ratkaisemaan kissakriisin. Tällä hetkellä SEY:n sivuilla voit tehdä lahjoituksen kissojen hyväksi ja voit myös etsiä esimerkiksi alueesi löytöeläintaloja ja kodittomia eläimiä auttavia yhdistyksiä ja tukea niiden toimintaa.

Jos löydät kissan, koeta saada se kiinni ja toimita se paikalliseen löytöeläintaloon. Sieltä omistaja voi noutaa kissansa tai sille voidaan tarvittaessa etsiä uusi, rakastava koti.

Voit katsoa Rolo-kissan tarinan alta ja seurata sen elämää lisää TikTokissa. Lisätietoa Suomen kissakriisistä löydät täältä.