Kuvankäsittelyn avulla on syntynyt kauniita kuvia vartalon jäljistä, joiden takia moni tuntee olonsa epävarmaksi.

Lähes jokaisen naisen vartalosta löytyy raskausarpia eli venetysjuovia. Moni tuntee olonsa epävarmaksi niiden takia tai mieltää ne ”viaksi” vartalossaan, mutta kollaasitaiteilija Sara Shakeel on käyttänyt osaamistaan hyödyksi ja julkaissut Instagramissa vaikuttavan kuvasarjan, jossa hän on muuttanut raskausarvet taiteeksi.

Hammaslääkäristä taiteilijaksi siirtynyt nainen on kuvankäsittelyn avulla lisännyt kuviin naisten raskausarvista kultaista glitteriä, kimaltavaa sinistä ja säihkyviä kristalleja. Lopputuloksena on syntynyt upeita, voimaannuttavia kuvia.

Cosmopolitanin mukaan Shakeelin teokset ovat saaneet uskomattoman vastaanoton hänen seuraajiltaan, koska hän on esitellyt monien mieltämät vartalon ”viat” virheettömänä taiteena.

Shakeel opetteli käyttämään Photoshopia, kun hänen viimeinen vuotensa hammaslääkäri opintojen kanssa meni mönkään. Surun ja masennuksensa keskeltä hän käytti kollaasejaan luovuuden kanavana.

”Muistan edelleen sen tunteen, kun tein nuo glitteröidyt raskausarvet ja minua pelotti julkaista ne”, Shakeel sanoi Cosmopolitanille.

”Olen pakistanilainen taiteilija ja raskausarvista puhuminen tai taiteen tekeminen niistä ei ole jotain, mistä yleisesti puhutaan”, hän jatkoi.

Shakeelin mukaan hänen kuviensa tavoitteena oli tuoda selluliitti, raskausarvet ja kehopositiivisuus esiin ja hän toivoo voivansa tehdä lisää kuvia sarjaansa.

”Raskausarvet ovat asia, johon samaistun todella henkilökohtaisesti”, Shakeel kertoi.

Äkillinen painonnousu jätti häneen jälkensä venetysjuovien muodossa ja ajatus vaikuttavien kuvien takana onkin se, että hän halusi täyttää ne jollakin sievällä – onnistuen siinä täysin.

Lisää Shakeelin upeaa taidetta löydät täältä.

Lähde: Cosmopolitan