Naisten pitäisi lopettaa näiden asioiden tekeminen mahdollisimman pian lunastaakseen valtansa uramaailmassa.

Vision Quest Consultingin johtaja ja Your Next Bold Move for Women -bestsellerin kirjoittaneen Wendy Caplandin mukaan naiset pahentavat itse omaa tilannettaan sekä uraansa että menestystään ajatellen. Capland on työnsä kautta huomannut, kuinka naisyritysjohtajat usein eivät osaa laittaa itseään samalle viivalle miesten kanssa.

Caplandin mukaan naiset kärsivätkin lasikattoilmiön lisäksi ”tahmainen lattia -syndroomasta” – tällä termillä sitä jotkut ainakin kutsuvat. Capland listasi Business Insiderille tapoja, miten naiset heikentävät itseään, ja alla onkin 10 tapaa, joiden tekeminen naisten pitäisi Caplandin mielestä lopettaa.

1. Vähättelevä puhetapa

Caplandin mukaan naiset käyttävät sanoja, jotka vähättelevät heidän omaa vaikutustaan ja antaa esimerkiksi sanan vain. ”Minä vain haluan kertoa sinulle jotain.” ”Minä vain halusin pysäyttää sinut hetkeksi.” Caplandin mukaan tämä lähettää hienovaraisen viestin, etteivät sanojan mielipiteet ja sanomiset ole juuri tärkeitä. Eikä vain ole aina tällainen sana.

”Minua hieman huolestuttaa tämä asia. En usko, että sinua vain hieman huolestuttaa tai et olisi varmaan ottanut asiaa esille”, Capland sanoi. ”Sinua huolestuttaa.”

2. Pahoittelu

Naisilla on tapana pahoitella, vaikka mitään syytä ei olisi.

”Monien naisten vastaajaviesti alkaa, että Pahoittelen, etten voi juuri nyt vastata. Jopa vastaajaviesteissä naiset pahoittelevat”, Capland kertoi.

3. Luvan pyytäminen

Naiset usein kysyvät kysymyksiä, vaikka he jo tietävät vastaukset. Caplandin mukaan naiset eivät halua olla liian läpitunkevia ja haluavat ”sisäänoston” etukäteen. Naiset pyytävät lupaa asioiden sanomiseksi, vaikka sellaiselle ei olisi mitään tarvetta.

4. Asiantuntijuuden odottaminen ennen uutta roolia

Toisin kuin miehet, monet naiset kokevat, että heidän täytyisi olla täysin päteviä ennen kuin uuden roolin työelämässä ottaisi vastaan. Miehet sen sijaan mahdollisuuden saadessaan tarttuvat haasteisiin ja oppivat työn edetessä.

5. Itsensä kyseenalaistaminen

Capland kertoi Business Insiderille, että monet hänen tapaamansa naiset käyttävät liikaa aikaa yleisten murheiden ajatteluun.

”Olenko uhka miehelleni, jos tienaan häntä enemmän? Pidetäänkö minua huonona äitinä, koska teen niin paljon töitä tai huolehdin omasta yrityksestä? Menetänkö ystäväni, jos saan vallan tai suosion epätasapainoon? Ja kuka minä ylipäänsä olen”, Capland listasi murheita.

6. Tavoitteet eivät ole selviä

”Sinun täytyy olla selvä siitä, mitä haluat. Haluatko ylennyksen tai vaihtaa työpaikkaa? Rahoituksen omalla yritykselle? Haluatko kirjoittaa kirjan tai olla avainpuhuja? Sinun täytyy olla todella selvillä, että voit laittaa itsellesi rajat ja asiat tärkeysjärjestykseen”, Capland sanoi ja jatkoi:

”Jos haihattelet tavoitteitasi, niin tekevät kaikki muutkin.”

7. Vain saavutettavia tavoitteita

Caplandin mukaan ei kannata estää itseään tavoitteiden asettamisessa vain, koska ei tiedä, miten saavuttaa ne.

”Kukaan ei tiedä, kun asettavat tavoitteen, jota varten täytyy todella venyttää itseään”, hän sanoi.

”Voit edetä kohti suurta tavoitetta pienin askelin”, hän lisäsi, mikä voi myös olla parempi tapa, ettet herätä itsessi taistele tai pakene -reaktiota.

8. Rajat eivät ole selvät

”Tee rajoja, joista et neuvottele, jotta voit suostua asioihin, jotka vievät sinua kohti isoa tavoitettasi ja kieltäytyä asioista, jotka vain häiritsisivät sinua”, Capland neuvoi.

9. Liikaa huomiota yksityiskohdille

Naisilla on taipumusta keskittyä liikaa pieniin yksityiskohtiin liian kauan sen sijaan, että näkisivät kokonaiskuvan. Caplandin mukaan se voi vaikeuttaa asioiden delegointia ja näin estää vapauden ottaa seuraava haaste vastaan.

10. Ei omaa brändiä

Vahva, henkilökohtainen brändi auttaa sinua saamaan mitä haluat, olit sitten töissä jollekin tai oman yrityksesi johtaja.

”Tapa kehittää omaa henkilökohtaista brändiä on syventää omaa tietoisuutta itsestään. Mikä saa sinut erottumaan joukosta positiivisesti?, Capland sanoi.

Caplandin mukaan henkilökohtainen brändi on etu, joka määrittelee sinun parhaat puolesi.

”Se on se käsitys, mikä ihmisillä on sinusta ja käsitys, jonka haluat heillä olevan”, hän päätti listauksensa.

Lähde: Business Insider