Kun nainen on sairas, ei hän luultavasti ajattele juuri sillä hetkellä alapäässä tapahtuvia asioita.

Mutta siellä tapahtuu silloin aika paljon erilaisia muutoksia, joihin kannattaisi kiinnittää huomiota, koska ne voivat tehdä sinut vieläkin kipeämmäksi. Tässä alla neljä muutosta, joita vaginassa tapahtuu sairastamisen aikana. Ehkä huomaat ne ensin kerralla kipeäksi tullessasi ja osaat tehdä niille jotain.

Alapään kuivuminen

Kaikki sairaudet, jotka kuivattavat kehoa, kuivattavat myös alapäätä. Jos silloin voi kuitenkin harrastaa seksiä, kannattaa käyttää samalla liukuvoidetta, koska jos paikat ovat kuivat, voi siitä aiheutua esimerkiksi ihon rikkoutumista. Seksikään tunnu hyvältä, jos paikat eivät ole kosteat.

Ylimääräinen vuoto

Jos sinulla on jokin virusinfektio, voi käydä juuri toisin päin kuin edellisessä kohdassa. Sellainen voi aiheuttaa ylimääräistä vuotoa. Virusinfektiot, kuten flunssat tekevät verisuonista läpäisevämpiä, joka johtaa kaikkien valkosoluja sisältävien eritteiden lisääntymiseen. Vuoto ei siten tarkoita vain verta. Se voi olla joukko valkoisia verisoluja, jotka auttavat pitämään emättimen bakteeri- ja hiivapitoisuudet tasapainossa.

Hiivatulehdukset

Jos joutuu syömään antibiootteja, jotta paranisi taudista, ne voivat tappaa infektion aiheuttavien bakteerien lisäksi myös hyviä emättimen bakteereja. Se voi lisätä riskiä saada bakteeri-infektioita, kuten hiivatulehduksia.

Epäsäännöllinen verenvuoto

Joidenkin tautien hoitomuodot voivat olla syynä emättimestä tulevaan verenvuotoon. Sellaisia hoitoja voi olla esimerkiksi niveloireiden hoidossa.

Hyvä uutinen on onneksi se, että kaikki emättimen ikävät muutokset menevät yleensä ohi heti, kun sairaudestakin on parannuttu!

Lähde: Glamour