Kynsiä voi tulla pureskeltua ihan huomaamatta. Tätä tapaa ei voi lopettaa siten, että sen vain haluaa loppuvan.

On tärkeää huolehtia hygieniasta. Likaisilla käsillä ei kannata koskea kasvoihin eikä varsinkaan pistää suuhun. Silti osa tekee niin usein, koska he syövät kynsiään. Self -lehdessä on kirjoitus, jossa eräs nainen yrittää päästä tästä ikävästä tavasta irti. Hän kokeille viittä eri keinoa, josta yksi todellakin toimi.

1. Kastoi kynnet suolaan

Nainen oli kokeillut joskus kynsien puremisenestoainetta, mutta hän halusi kokeilla tällä kerralla jotain muuta. Ensimmäinen testi olikin se, että hän kastoi kyntensä suolaan. Pelkkä suola ei maistu kovin hyvälle, mutta tämä keino ei toiminut. Hän kertoi sen johtuvan monesta eri syystä. Suola putosi sormilta helposti pois ja sitä varisi esimerkiksi hänen tietokoneensa näppäimistölle. Se myös tuntui oudolta, kun kynnet tai koko sormet olivat suolan peitossa. Eikä suola edes estänyt häntä pistämästä sormiaan suuhun.

2. Hieroi jalapenoa kynsiin

Tämän jälkeen hän kokeili suolan sijaan jalapenoa sen tulisuuden vuoksi. Se toimi paremmin kuin suola, mutta tulisuus pysyi kynsissä vain noin tunnin ajan. Joten kun hän lähti kotoaan jonnekin, jossa hän ei päässyt valelemaan sormiaan jalapenolla, kynnet eivät pian enää olleet tulisen makuisia. Sormet myös tuntuivat inhottavan tahmeilta ja haisivat, kun niissä oli jalapenoa. Tämä ei siksi ollut toimiva tapa päästä eroon kynsien pureskelulta.

3. Kantoi kynsisaksia mukanaan

Nainen kertoi, että hänen kynsienpureskelunsa oli oikeastaan sitä, että hän pureskeli kynsinauhojaan. Siksi hänen kannatti kokeilla pitää kynsisaksia mukanaan, jotta hän sai pidettyä kynsinauhansa aina lyhyenä. Tämä toimi jotenkin, mutta ei täydellisesti. Hänelle tuli pakkomieli siitä, että kynsinauhojen piti olla lyhyet. Ja välillä se tuli tehtyä myös sillä ei toivotulla tavalla eli hän pisti kyntensä suuhun.

4. Napsautti kuminauhalla ranteeseen

Koska kynsien pureskelu on tapa, jota tehdään esimerkiksi, kun ollaan hermostuneita, nainen kokeili sille jotain korvaavaa tapaa. Hän laittoi kuminauhan ranteeseen, jota oli tarkoitus vetää ja napsauttaa takaisin, sen sijaan, että olisi pureskellut kynsiä. Tämäkään ei oikeastaan toiminut, koska usein siinä vaiheessa, kun hänelle tuli tämä keino mieleen, hänelle oli jo kynnet suussa. Kynsien pureskelua tulee tehtyä huomaamatta, joten ei tällainen keino siksi toimi.

5. Ajatteli kuinka paljon sormissa on bakteereja

Lopuksi nainen ajatteli kuinka paljon hänen sormissaan onkaan bakteereja ja muuta likaa. Hän oli saanut hiljattain jo pari kertaa nielurisatulehduksen, joiden hän ajatteli johtuneen juuri kynsien pureskelusta. Vaikka ne eivät olisi johtuneetkaan siitä, suuhun kuitenkin menee kaikenlaista likaa, kun pureskelee kynsiä. Nainen alkoi ajattelemaan millaisiin paikkoihin hän on päivän aikana koskenut, joten kynsien pureskelu alkoi tuntumaan todella huonolta asialta. Tämä keino olikin näistä viidestä kaikista parhaiten toimiva, mutta sekään ei toiminut ihan täydellisesti, koska kynnet tulee laitettua suuhun ennen kuin ehtii ajattelemaan niissä olevia bakteereja. Mutta tämä parhaiten toimiva keino oli aika yllättävä, koska siinä ei tarvinnut käyttää mitään aineita tai välineitä.

Lähde: Self