Simppelit tavat nostavat todennäköisyyttä sille, että matcheja syntyy enemmän.

Tinder on yksi tunnetuimmista deittisovelluksista, jonka avulla etsitään rakkautta, uusia tuttavuuksia tai vain hetken huumaa ja irtosuhteita. YouGovin julkaiseman tutkimuksen mukaan 35 prosenttia suomalaisista on käyttänyt jotain treffipalvelua joko netissä tai sovelluksella, ja seuraavia treffejä etsiessä Tinder on suosituin sovellus.

Jotta treffeille pääsisi itseä kiinnostavien tyyppien kanssa, täytyy sitä varten Tinderissä syntyä ”match”, osuma tämän kiinnostavan henkilön kanssa, jotta häneen voi ottaa yhteyttä. Matchien saaminen voi kuitenkin osoittautua välillä hankalaksi.

Onneksi on erilaisia vinkkejä ja niksejä, joilla matchien saamisen todennäköisyyttä voi parantaa, kertoo Cosmopolitan. Jos haluat enemmän matcheja, kokeile alle listattuja tapoja:

1. Värejä peliin

Tinderin omien tilastojen mukaan 72 prosenttia käyttäjistä on valinnut ensimmäiseksi kuvakseen sellaisen, jossa on pukeutunut neutraaliin väriin. Vaikka kuinka rakastaisit mustaa, kaiva vaatekaapistasi esiin hyvin istuva värikäs vaate tai etsi itsestäsi kuva, jossa taustalla on jotain, mikä pomppaa esiin.

2. Katso kuvassa suoraan kameraan

Cosmpolitanin mukaan Tinder on paljastanut, että kasvot suoraan kohti kameraan kuvissa olevien henkilöiden profiilin kohdalla pyyhkäistään 20 prosenttia todennäköisemmin oikealle – tykätään ja koitetaan siis saada match. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että linssiin pitäisi tuijottaa todella intensiivisesti ja uhkaavasti; on parempi ottaa ”katsekontakti” kuvaa katsovan kanssa kuin valita taiteellinen kuva, jossa näkyy vain sivuprofiilisi.

3. Älä peittele itseäsi

Samalla tavalla kuin pois päin kamerasta katsominen, aurinkolasien tai hatun käyttäminen vähentää pyyhkäisyjen määrää 15 prosenttia aurinkolasien ja 12 prosenttia hattujen osalta. Tinderin käyttäjät saattavat ohittaa käyttäjät, jotka peittelevät itseään kuvissa jollain tavalla, koska eivät voi olla varmoja siitä, miltä he todella näyttävät.

4. Hymyile

Deittisovelluksessa voi tuntua hyvältä ajatukselta näyttää viekoittelevalta ja mutristella suutaan seksikkäästi, mutta Tinderin mukaan hymyileminen lisää matchin mahdollisuuksia 14 prosentilla. Hymyilevä henkilö voi myös näyttää lähestyttävämmältä ja antaa kuvan, että on sinut omissa nahoissaan.

5. Käytä muitakin kuvia kuin selfieitä

Cosmopolitan kertoo, että 81 prosentilla Tinder-käyttäjistä on vähintään neljä kuvaa itsestään esillä sovelluksessa. Jos omalla kohdallasi ei ole näin, voit jo sen takia jäädä muiden käyttäjien jalkoihin. Tämän lisäksi olisi hyvä huomioida, että kuvat eivät ole vain selfieitä. Valitse siis profiiliisi selfien lisäksi kuva, jossa näyt kokonaan päästä varpaisiin sekä muutama kuva, jossa olet vaikkapa lempiaktiviteettiesi parissa – ei vain selfieitä.

6. Käytä aikaa oman kuvauksesi muotoiluun

Cosmopolitanin mukaan on tärkeää, että käytät aikaa ja teet kuvauksestasi sinun näköisesi, mutta huolitellun eli ole tarkkana kirjoitusvirheiden kanssa ja koeta sivuuttaa kuluneet tokaisut. Eri tutkimuksissa on selvitetty myös, että tietyt sanat tai ruoasta puhuminen voivat parantaa mahdollisuuksiasi (lue lisää täällä) sekä matcheja voi saada lisää, jos mainitsee tietyn harrastuksen profiilissaan (lue lisää täällä).

Entäs sitten, kun match on saatu? Jos haluat varmistaa, että saat vastauksen, kannattaa Cosmopolitanin mukaan aloittaa viestittely GIF-kuvalla. Giffit lisäävät vastauksen saamisen todennäköisyyttä 30 prosentilla ja jos haluat oikein panostaa, tee itsestäsi giffi tekemässä jotain hassua tai hauskaa ja lähetä se matchille, jolloin erotut joukosta ja teet mainion ensivaikutelman oikeaan ihmiseen.

Matchien kanssa viestittelyssä kannattaa myös olla tarkkana, ettei suosi kuluneita aloituslauseita, edes silloin kun etsisit vain irtosuhteita. Tutki matchin profiilia ja muotoile jonkin hänelle sopiva kysymys sen perusteella ja odota vastausta.

Cosmopolitanin mukaan loppujen lopuksi on kuitenkin syytä muistaa, että on oma itsensä niin hyvin kuin mahdollista. Yllä mainitut vinkit ovat universaaleja, mutta ne suurimmaksi osaksi ovat kytköksissä siihen, että uskaltaa olla haavoittuvainen ja ottaa riskejä, mikä pätee myös deittailussa sovellusten ulkopuolellakin: ole parhaimmillasi, aidoimmillasi ja kunnioittava muita kohtaan ja löydät helpommin sinusta kiinnostuneita tyyppejä.

Lähde: Cosmopolitan