Neuleet ovat luottovaate, kun ulkona lämpöasteet ovat lähellä nollaa ja etenkin selvästi sen alapuolella.

Neuleita on moneen lähtöön ja jokainen toki pukeutuu juuri parhaakseen katsomalla tavalla. Jos kuitenkin haluat valita vartalotyypillesi sopivan ja sitä imartelevan neuleen, kannattaa silloin kiinnittää huomiota tiettyihin seikkoihin.

PureWow’n mukaan niin neuleen materiaalilla, mallilla, hihan pituudella kuin kaula-aukolla on väliä, kun etsii vartalotyyppilleen täydellisesti istuvaa neuletta. Miten sellaisen voi sitten löytää? PureWow kysyi neuvoa Hollywood-tähtiä Nicole Kidmanista Kerry Washingtoniin vaatettaneelta stylisti Katie Collinsilta.

Alta voit lukea Collinsin neuvoja, joiden avulla voit löytää vartalotyyppillesi täydellisesti sopivan neuleen.

Jos sinulla on omenavartalo (O-vartalo)

Vaikka trendityylit voivat houkutella, Collinsin mukaan omenavartaloisen kannattaa pitää neuletyyppi simppelinä, klassisena ja välttää yksityiskohtia, jotka lisäävät massaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö vaihtoehtoja olisi.
Simppelit siluetit voivat olla imartelevia niin ylisuurina kuin tyköistuvina, etenkin jos yhdistät siihen French tuckin, eli jos laitat neuleen etupuolen alaosan sisään.

Jos sinulla on päärynävartalo (A-vartalo)

Pääärynävartaloisen kannattaa laittaa etusijalle sievä kaula-aukko, koska ne voivat olla tässä vartalotyypissä iso etu.

”Se vetää huomion olkapäihin, kaulaan ja kauniisiin kasvoihisi”, Collins selitti PureWow’lle.

Collins suosittelee V-aukkoa tai veneaukkoa. Tämän jälkeen voit joko antaa neuleen olla ylläsi sellaisenaan, jos se tuntuu mukavammalta, tai laittaa neuleen helman korkeavyötäröisten housujen sisään korostaaksesi vartalosi kapeinta kohtaa.

Jos olet pitkä

Pitkän kannattaa leikitellä pituuksilla. Collinsin asiakkaista monet ovat yli 180-senttisiä ja he voivat käyttää melko dramaattisiakin malleja ja pituuksia.

”Pitkä neule on chic, etenkin kun se tulee juuri nilkan yläpuolelle. Yhdistä se cropattuihin farkkuihin (nilkkapituiset, lyhyehköt lahkeet) ja nilkkkureihin ja se on kuin takki neulemuodossa”, Collins vinkkasi.

Voit myös valita lyhyen neuleen. Collinsin mukaan cropatut neuleet, jotka loppuvat juuri navan yläpuolelle toimivat hyvin, jos olet pitkä.

”Loppujen lopuksi kyse on tasapainosta”, hän muistutti.

Jos pitkänä valitset cropatun neuleen, voit luoda tätä tasapainoa yhdistämällä neuleen korkeavyötäröisiin, leveälahkeisiin housuihin.

Jos olet pienikokoinen

Pienikokoisen kannattaa kokeilla erilaisia tyylejä ja koristuksia neuleissa. Collinsin mukaan näyttävät hartiat tai tyköistuva vyötärö ovat muun muassa tapoja, joilla voit saada neuleen tuntumaan enemmän omalta.

Jätä väliin isommat, pidemmät neuleet ja suosi sen siaan malleja, joissa on jotain yksityskohtia.

”Minusta on kiva vetää huomio hartioille tai vyötärölle”, Collins sanoi PureWow’lle.

Jos olet rintava

Jos sinulla on isot rinnat, on tyköistuva neule yksi kauneimmista tavoista, joilla voit korostaa vartaloasi. Collinsin mukaan kaula-aukolla voit muunnella tyyliäsi.

”Lyhytkauluksinen poolo voi olla kaunis malli, jota kokeilla, tai voit testata erittäin klassista kaula-aukkoa, kuten crewneck-kaulusta, joka vetää katseen ylös ja antaa hieman enemmän tilaa”, stylisti neuvoi.

Jos olet pienirintainen

Collinsin mukaan se on tavallaan lahja, että voit myös olla ilman rintaliivejä. Tämän myötä olkapäät paljaaksi jättävä off-shoulder-tyyli tai jokin muu asymmetrin kaula-aukko voisi olla hauska kokeiltava.

”Se on todella seksikäs ja chic”, Collins huomautti.

Muista nämä kolme yleistä neulevinkkiä

  • Huomioi materiaali: Collinsin mukaan lopulta kyse on siitä, mikä tekee olosi hyväksi, mutta kookkaammasta materiaalista on hyvä pysyä loitolla, jos etsit enemmän tyköistuvaa tyyliä.
  • Kerrosta kuin ranskalaiset: PureWow’n mukaan ranskalaiset instagrammaajat todella onnistuvat neuleiden kanssa – he kerrostavat niitä poolojen kanssa, kauluspaitojen kanssa tai takkien kanssa. Collinsin mukaan näillä yksityskohdilla on väliä. Stylistin mukaan on esimerkiksi todella chic, jos yhdistät neulen valkoiseen kauluspaitaan ja nostat neuleen hihoja ylemmäs niin, että kauluspaidan hihat pääsevät esiin.
  • Pidä värimaailma neutraalina: Collins pitää todella paljon siitä, että kaikki omistamasi vaatteet voi yhdistellä keskenään ja ne sopivat yhteen. Hän muistutti, että trendit menevät ohi nopeasti, jolloin vaatekaappiin jää vaatetta, jota et välttämättä enää käytä. Hän itse suosii mustaa, harmaata, kermanväristä, laivastonsinistä sekä neutraalia beigeä – näin vaatteita voi yhdistää lähes mihin tahansa muuhun omistamaasi vaatteeseen.

Lähde: PureWow