Haluaisitko tehdä täydellisiä piparkakkuja sekä maultaan että ulkonäöltään?

Sellaisia saa tehtyä, kun ei tee niiden teossa virheitä. Ammattikokit ovat paljastaneet mitä ne virheet voivat olla. Heidän avullaan niitä saatiin selville viisi kappaletta. Jos piparisi eivät maistu hyviltä tai ole koostumukseltaan täydellisiä, ehkä teet jonkin näistä alla olevista virheistä niiden teossa?

1. Et mausta niitä oikein

Piparkakkujen tulisi maistua joululta. Moni kuitenkin laittaa niihin liian vähän mausteita. Makua saa paremmaksi, kun laittaa niihin esimerkiksi monenlaisia inkiväärituotteita, joita ovat kuivattu sekä jauhettu inkivääri, tuore inkivääri ja sokeroitu inkivääri.

2. Et anna taikinan olla kylmässä tarpeeksi kauan

Taikinan olisi hyvä olla kylmässä yön yli. Se sekä tekee mausta paremman että estää pipareita turpoamasta uunissa liikaa.

3. Kaulit taikinaa epätasaisesti

Kun taikinaan kaulii tasaisesti, niin pipareistakin tulee tietysti tasaisempia.

4. Teet uunista ottamisen jälkeen virheitä

Kun piparit ottaa uunista ulos, pitäisi niiden vain antaa olla. Varsinkin jos niistä on tarkoitus tehdä piparkakkutalo. Piparkakut voivat käpristyä jäähtyessään, jonka voi estää siten, että laittaa niiden päälle leivinpaperia ja sen päälle jotain painoa.

5. Käytät piparkakkutalon tekoon liian pehmeitä osia

Tämä virhe koskee vain piparkakkutalon tekoa, koska pehmeät piparit kelpaavat kyllä hyvin syötäväksi. Jos niistä on tarkoitus tehdä piparkakkutalo, niiden kannattaa antaa kovettua päivän tai parin ajan. Älä laita niitä jääkaappiin suljetussa rasiassa, koska silloin kosteus pehmentää niitä entisestään.

Lähde: Huffpost