Runsaat ja tuuheat, mutta luonnolliselta näyttävät kulmakarvat ovat olleet trendikkäät jo hyvän aikaa.

Monet ovat innostuneet kulmien laminoinnista saadakseen omista kulmista tuuheamman näköiset suositun kauneustrendin mukaisesti. Säännöllinen kulmien laminointi voi kuitenkin alkaa käydä kukkaron päälle.

Onneksi tälle on vaihtoehto, joka syntyy näppärästi kotioloissa: saippuakulmat. Julkkisten kanssa työskentelevä meikkitaiteilija Robert Sesnek kertoi Good Housekeepingille, että saippuakulmilla saadaan tuuheammat ja runsaammat kulmakarvat, ja lopputulos muistuttaa laminointia.

Saippuakulmien tekniikka on juuri se, mitä nimi antaa ymmärtää: kulmakarvoille laitetaan saippaa. Tämä saattaa kuulostaa hassulta, mutta saippua tekee ihmeitä ja antaa kulmakarvoille muotoa ja tuuheutta.

Sesnekin mukaan saippua pinnan kulmakarvoille, mikä saa ne näyttämään tuuheammalta. Saippuassa on usein myös glyserolia, joka lisää kiiltoa ja kulmakarvat paikoillaan.

Saippuakulmien tekoon voi käyttää lähes mitä tahansa saippuaa, kunhan se on kirkasta tai läpikuultavaa ja on suositeltavaa valita palasaippua. Sesnekin mukaan yksikään hänen asiakkaistaan ei ole koskaan kokenut ärsytystä tai ongelmia saippuakulmien takia, mutta hän suosittelee tekemään ihotestin etukäteen varmistaaksesi, että et ole allerginen valitsemallesi saippualle.

Näin saippuakulmat tehdään:

Aloita kirkkaalla saippualla. Sesnek painottaa kirkkaan palasaippuan käyttöä, missä on glyserolia. Sesnekin mukaan et voi tehdä saippuakulmia ei-läpikuultavalla saippualla, koska siitä jää karvoihin valkoista saippuaa.

Kasaa muut tarvikkeet. Kirkkaan saippuan lisäksi tarvitset vettä sekä spoolie-harjan.

Aktivoi saippua. Kastele spoolieta hieman ja kostuta sillä palasaippuaa hieman rakentaaksesi sen koostumusta tahnamaiseksi. Paksummalla tahnalla on parempi pito, kun taas märemmällä tahnalla on lopputulos kulmissa on ohuempi. Good Housekeepingin mukaan kun Sesnek tekee saippuakulmia, hän pitää tahnasta välimallimuodossa: ei liian paksu, mutta ei liian tahmea.

Laita tahnaa kulmiin. Sivele tahnaa spooliella kulmiin ja harjaa kulmakarvojasi kevyesti ylöspäin varmistaen karvojen saavan tahnapinnan. Jos haluat entistä määritellymmän tyylin, voit täyttää kulmiesi mahdollisia aukkoja etukäteen kulmakynällä.

Ota ennen saippuakulmien tekoa huomioon, mitä aiot päivän aikana tehdä; jos tiedossa on hikoilua tai tiedät, että saatat kastua, voi saippua kastuessaan valua silmiisi. Muista myös saippuan olemassaolo kulmissa, kun käyt suihkussa tai peset kasvosi, ettet saa saippua silmiisi.

Voit katsoa Good Housekeepingin sivuilta, millainen vaikutus saippuakulmilla on kulmissa.

Lähde: Good Housekeeping