Jos sinulla tulee syötyä usein liikaa ja painosi nousee sen takia jatkuvasti, kannattaa kokeilla näitä vinkkejä.

Ylensyöminen johtuu yleensä siitä, että maha ei tunnu täydeltä ja tulee jatkettua syömistä, vaikka ei enää kannattaisi.

Jos malttaa odottaa hetken ennen kuin syö lisää, ei enää välttämättä jaksakaan syödä enempää. Osa näistä vinkeistä liittyykin siihen, kuinka syödä hitaammin.

Kokeile näitä 14 vinkkiä ja sinulla tulee syötyä vähemmän:

 1. Jos olet oikeakätinen, syö haarukka vasemmassa kädessä. Ja vasenkätisille tämä vinkki on tietysti toisinpäin eli laitetaan haarukka oikeaan käteen. Tällä tavalla syöminen on hitaampaa.
 2. Käännä haarukka ylösalaisin ja syöminen on tälläkin tavalla hitaampaa.
 3. Syö pieniä paloja kerralla äläkä laita ruokaa lisää suuhun ennen kuin suu on tyhjä.
 4. Kokeile tehdä kesken syömisen jotain. Puhu esimerkiksi muille, jotka syövät sinun kanssasi.
 5. Jos olet aina ensimmäinen, joka söi lautasensa tyhjäksi, tiedät että syöt liian nopeasti. Koita syödä hitaammin.
 6. Syö ruokasi syömäpuikoilla.
 7. Jos sinulla on tapana syödä esimerkiksi television ääressä, lopeta tuo tapa. Tutkimuksen mukaan television ääressä tulee syötyä enemmän kuin ilman mitään oheistoimintaa.
 8. Syö sellaisia asioita, joiden syöminen on hidasta. Jos jotain pitää kuoria ennen syömistä, se on ainakin hidastaa syömistä.
 9. Nauti kupillinen kahvia ennen aamiaista. Juo kahvi rauhassa, äläkä kiirehdi aamiaisen aloittamista. Ehkä kahvi täyttää jo mahaasi sen verran, että sinulla ei tule syötyä liian suurta aamupalaa.
 10. Syö omena, päärynä tai vaikka marjoja ennen lounasta. Niissä oleva kuidut täyttävät mahaasi sen verran, että syöt lounaaksi vähemmän.
 11. Syö purkkaa. Erään tutkimuksen mukaan purkan jauhaminen suussa 45 minuutin ajan vähentää merkittävästi ruokahalua, lisää kylläisyyden tunnetta ja vähentää napostelua.
 12. Valitse itsellesi välipalakulho ja syö välipaloja vain siitä. Silloin totut syömään tietyn määrän välipaloja päivässä. Kulho ei saa tietystikään olla liian suuri.
 13. Moni syö liikaa heti päivällisen jälkeen. Jos päivällistä jää yli, pakkaa ne heti ja laita esimerkiksi pakastimeen. Tai koita olla tekemättä ruokaa niin paljon, että sitä jää yli ja sinulla tulee syötyä sitä pian lisää.
 14. Kun tulee töistä kotiin ja pitäisi saada päivällistä eikä se ole vielä valmista, tulee helposti naposteltua jotain. Koita järjestää päivällinen siten, että saat sen nopeasti työpäivän jälkeen eteesi.

Ehkä huomasit nyt, mitä virheitä teet, jos sinulla tulee syötyä usein liikaa.

Lähde: Reader’s Digest