Suutelemisessa kannattaa käyttää tiettyjä tapoja.

Suutelemisessa on kyse paljon muustakin kuin vain huulten painamisesta kiinni toisen ihmisen huuliin – ainakin jos haluaa kokea hyviä suudelmia. Jotta saisit mahdollisimman hyviä suudelmia, on BuzzFeed selvittänyt tieteellisesti parhaan tavan suudella.

Paras tapa suudella sisältää muutaman eri vaiheen, joista ensimmäinen on merkin antaminen sinua kiinnostavalle ihmiselle katsekontaktin avulla. BuzzFeedin mukaan silmät viestivät toiselle osapuolelle romanttisista aikeista ja katsekontaktin ottaminen saa aivoihin oikeanlaisen kemian suutelemista varten.

Toisessa vaiheessa toista ihmistä lähestytään ja päätä käännetään sivulle, jotta suuteleminen onnistuu paremmin. BuzzFeedin mukaan kaksi kolmesta kääntää päätään oikealle, joten tämä on hyvä muistaa.

Huulten kohdatessa verisuonet saavat aivosi täyttymään hapesta ja pupillisi laajentuvat, joten BuzzFeedin mukaan kannattaa sulkea silmät. Silmien pitäminen auki voi myös tuntua kiusalliselta tai kummalliselta.

Kolmannessa vaiheessa annetaan palaa ja suudellaan kunnolla, sillä pikaisella suukolla ei voita ketään puolelleen, vaan suudelma saa kestää pidempään. Huulissa on myös suuri määrä hermoja, jotka lähettävät sinun ja suutelukumppanisi aivoille miljoonia merkkejä ja vapauttavat hyvää olo aiheuttavia hormoneja, ja tätä tehostaakseen kannattaa muutaman sekunnin ajan antaa hieman painetta ja lämpöä suutelukumppanin huulille.

BuzzFeedin mukaan tämä hormonaalinen ja kemiallinen seuraus auttaa sinua ja kumppaniasi päättämään, pitäisikö suutelemisen antaa johtaa johonkin muuhunkin vai jääkö kohtaaminen vai suudelmien asteelle.

Voit katsoa tätä tieteellisesti parasta tapaa havainnollistavan videon artikkelin yltä.