Oikeanlaiset suoristustavat auttavat pitämään hiuksesi hyvässä kunnossa.

Hiusten suoristaminen on osa monen naisen ehostautumisrutiineja. Jos suoristat hiuksesi päivittäin, kannattaa pyrkiä välttämään näitä virheitä suoristuksen kanssa.

Suojaa hiuksiasi ja suorista hiuksesi oikein välttämällä näitä asioita:

1. Et käsittele hiuksia etukäteen

Hiukset kannattaa aina suojata ennen suoristusta raudan kuumuudelta suojaavalla aineella. Jos jätät käsittelyn väliin, voivat hiuksesi kärsiä vaurioita.

2. Käytät korkeinta mahdollista kuumuusasetusta

Vaikka raudassa olisi asteita reippaasti, ei kuuminta mahdollista asetusta kannata käyttää. Sileitä ja terveitä hiuksia varten kuumuus kannattaisikin pitää 150 asteen tienoilla. Liian alhainen lämpökään ei kuitenkaan ole paras ratkaisu, koska saatat joutua suoristamaan hiuksesi monta kertaa ja kuluttamaan siihen runsaasti aikaa.

3. Suoristat kosteita hiuksia

Jos kuulet sihinä tai näet höyryä, lopeta suoristaminen. Hiusten pitäisi olla täysin kuivat ennen suoristamisen aloittamista, muuten hiukset eivät välttämättä suoristu kunnolla ja saatat vahingoittaa niitä.

4. Et suorista osissa

Jos suoristat liian paksuja osioita hiuksistasi, ei kaikki suortuvat saa käsittelyä. Aloita neljän tai useamman osion kanssa ja keskity vain yhteen kerrallaan.

5. Et puhdista suoristusrautaasi

Toistuvan käytön jälkeen suoristusrautaan on kerääntynyt paljon jäämiä hiustuotteista, rasvaa ja pölyä. Kun rautasi on pois päältä ja täysin viileä, hiero hellästi raudan hiuksiin osuvia pintoja esimerkiksi lämpimällä vedellä. Käytä vanupuikkoa pienemmät paikat puhdistaaksesi.

Lähde: Good Housekeeping