Vaikka rintaliivejä saatetaan hankkia monissa eri väreissä, jokaisella naisella on ainakin ne yhdet valkoiset rintaliivit.

Valkoiset rintaliivit voivat ajan myötä tummua. Ne voivat muuttua esimerkiksi beigeksi. Hikoilu voi tehdä niihin myös keltaisia ja harmaita läikkiä. Onneksi valkoisen värin voi palauttaa. Sen voi tehdä muutamalla kätevällä keinolla.

Yksi keino on pestä rintaliivit happivalkaisuaineella. Laita sitä veteen ohjeen mukainen määrä. Liota rintsikoita siellä tunnin verran ja huuhtele. Sen jälkeen ne voi pestä vielä normaalilla tavalla, jonka jälkeen saat pistää päällesi jälleen valkoiset rintaliivit.

Voit valkaista rintaliivit myös ammoniakilla. Muista, että sitä ei pidä koskaan sekoittaa yhteen valkaisuaineen kanssa. Tämä keino sopii parhaiten valkoisille pitsiliiveille, koska se valkaisee hellävaraisella tavalla. Liota liivejä vedessä, jossa on ammoniakkia ainakin parin tunnin ajan tai vaikka koko yön yli. Pese liivit sen jälkeen, jotta niistä lähtee ammoniakin haju pois.

Myös pelkkä suolavesi, jossa on ruokasoodaa, voi valkaista liivit. Sekoita litraan kylmää vettä 2 ruokalusikallista suolaa sekä 2 ruokalusikallista ruokasoodaa. Liota liivejä tässä seoksessa 1–2 tuntia. Pese ne vielä sen jälkeen normaalisti.

Muista olla varovainen, jos käytät pesussa vahvoja aineita, joita tässäkin uutisessa mainittiin. Myös sillä on pesussa väliä, mistä materiaalista rintaliivisi on tehty.

Lähde: Fabiosa