Kun sinulla särkee seuraavan kerran päätä, kannattaa kokeilla tehdä niin kuin ammattilaiset tekevät sen taltuttamiseksi ja oireiden vähentämiseksi.

Neurologit hoitavat mm. potilaita, joilla esiintyy päänsärkyä. Heidän voidaan ajatella siten olevan päänsäryn hoitamisen ammattilaisia. Siksi heiltä löytyy paljon tietoa siihen, mitä tehdä, jotta päänsärky menisi ohi tai oireet helpottaisivat. Tässä alla on kahdeksan tapaa, joita he itse tekevät, kun heillä itsellään särkee päätä.

Päänsärky on mitä tahansa särkyä, jota koetaan päässä

Maailmanlaajuisesti päänsäryn häiriöitä pidetään yhtenä yleisimmistä mutta kuitenkin alihoidetuista hermoston häiriöistä. Migreenin aiheuttamat päänsäryt aiheuttavat myös lisäoireita, kuten pahoinvointia, valo- ja meluherkkyyttä, väsymystä, näköhäiriöitä ja paljon muuta. Ihmiset voivat myös kokea ”toissijaista” päänsärkyä, jolloin päänsärkyyn on jokin muu syy esimerkiksi taustalla oleva sairaus.

Päänsärkyyn voi auttaa moni asia riippuen tietysti siitä, mistä se johtuu. Neurologit ovat paljastaneet millä keinoilla he helpottavat oloaan, kun heillä särkee päätä:

1. He menevät makoilemaan rauhalliseen paikkaan.

2. He yrittävät päästä eroon päänsärkyä aiheuttavista ajatuksista ja rentoutua.

3. He selvittävät syytä päänsärylle, joka voi löytyä esimerkiksi edellisen yön huonoista yöunista.

4. He juovat vettä, koska päätä voi särkeä, jos kärsii nestehukasta.

5. He juovat vähän kahvia, koska kofeiini supistaa verisuonia ja rajoittaa verenkiertoa aivojen ympärillä, joka voi lievittää kipua.

6. He jakavat päivän ateriat suurempiin osiin, jotta päänsärkyä ei tulisi verensokerin liiasta laskusta.

7. He ottavat tarvittaessa kipulääkettä.

8. He muistavat kuunnella kehoaan.

Lähde: Huffpost