Näin muutat situationship-suhteen aidoksi parisuhteeksi – lue 3 vinkkiä

Situationship-suhteessa oleminen on sitä, että tavallaan tapaillaan: suhdetta ei ole virallistettu ja sitouduttu, mutta se on selvästi enemmän kuin ystävyyttä ja käytös on parimaista.

Situationshipeillä on Bustlen mukaan aikansa ja paikkansa. On kuitenkin täysin hyväksyttävää myöntää, jos on kyllästynyt jutteluun tai hengailuun ja haluaisi suhteen muuttuvan vakavammaksi, kunnon parisuhteeksi.

Kliininen psykologi Josh Klapow’n mukaan on täysin mahdollista saada situationship muuttumaan aidoksi parisuhteeksi. Jos pyritte kommunikoimaan, missä mennään nyt ja missä haluaisitte olla tulevaisuudessa, voi yhteinen tienne alkaa suunnata siihen suuntaan.

Bustlen mukaan tavoite on päästä eteenpäin ”situation”-vaiheesta johonkin määritellympään, mikä onnistuu käymällä avoimia ja rehellisiä keskusteluja.

”Situationship ei koskaan muutu ennen kuin keskusteluja on käyty”, Klapow huomauttaa.

Suhteen tilasta ja tulevaisuudesta puhuminen voi tuntua vaikealta. Se kuitenkin kannattaa, ja avautumisen jälkeen saatat huomata, että kumppanisi on toivonut käyvänsä tämän saman keskustelun kanssasi ja voi olla valmis määrittelemään suhteen sekä kokeilemaan parisuhdetta.

Jos sinä ja hän olette valmiita muuttamaan situationshipin parisuhteeksi, löydät alta kolme vinkkiä, joilla kasvatat suhteen potentiaalia.

Vaihtakaa viestittely hengailuun yhdessä

Bustlen mukaan teidän välisen yhteyden ja läheisyyden vahvistamisen avainasemassa on se, että olette fyysisesti lähellä, eli puhelimen välityksellä juttelu kannattaa vaihtaa kasvokkain olemiseen.

”Viestittely on mainio tapa pitää yhteyttä, mutta se voi luoda vääränlaisen käsityksen intiimiyfestä ja kiintymyksestä, jos sitä käytetään liikaa”, parisuhdevalmentaja Keishorne Scott kertoi Bustlelle.

Toisin sanoen on helppo tottua lähettelemään suloisia viestejä ja tuntea kuin olisitte läheisiä, kun todellisuudessa voisitte tehdä niin paljon enemmän. Siksi kannattaa kokeilla viettää enemmän aikaa yhdessä.

”Viestittely edestakaisin kuukauden ajan ei merkitse mitään, jos ette ole nähneet toisianne kuin kerran tai pari sinä aikana”, Scott sanoi.

Ole siis rohkea ja pyydä häntä tapaamaan sinua. Heitä esiin hauskoja treffi-ideoita ja koettakaa viettää aikaa kasvokkain säännöllisesti. Mitä enemmän molemmat panostavat suhteeseen ja antavat sille aikaa, sitä läheisemmäksi tulette.

Esitelkää toisenne kavereillenne

Yksi tapa lähentää suhdetta on ottaa kaverit mukaan. Deittailun asiantuntija, Tinderin ja Bumblen entinen sosiologi Jess Carbino kertoi Bustlelle, että ottamalla toisenne osaksi omia piirejänne autatte situationship-suhdettanne kehittymään muuksi.

”Jos situationshipiin liittyy muitakin sosiaalisia kanssakäymisiä parin itsensä lisäksi, voi se olla positiivinne merkki, koska sosiaalinen esittely on määrittelevä elementti sitoutuneelle parisuhteelle”, Carbino selitti.

Kokeilaak siis viettää aikaa yhdessä muidenkin kanssa. Esitelkää toisenne ystävillenne, tehkää omassa yhteisössä yhdessä jotain ja Bustlen mukaan suhteen pitäisi alkaa tuntua enemmän parisuhteelta kuin epämääräisemmältä situationshipilta.

Pidä asia esillä

Bustlen mukaan valitettavasti et voi käydä vain yhtä keskutelua parisuhteen määrittelemisestä ja sitten olettaa, että kaikki muuttuu. Parisuhdeasiantuntija Elizabeth Overstreet painottaa, että sinun täytyy kertoa toiselle osapuolelle, mitä tunnet häntä kohtaan ja pitää asiaa esillä myöhemminkin.

Pitämällä parisuhteenne keskustelunaiheena se todella auttaa sisäistämään, että olette avoimia syvemmälle yhteydelle. Overstreetin mukaan et voi koskaan tietää, mitä saat ellet laita itseäsi hänen saataville.

”Sinun täyty ottaa riskejä ja olla rehellinen siitä, mitä haluat”, hän kertoi.

Päästä irti, jos haluatte eri asioita

Kaiken jälkeen on myös tärkeä tunnistaa, milloin sinua vedätetään ja säädät tyypin kanssa, kuka ei selvästikään ole valmis tapailemaan tai sitoutumaan. Bustlen mukaan merkkejä tästä ovat muun muassa se, ettei hän halua viettää aikaa kanssasi kasvokkain, ei halua tavata ystäviäsi tai puhua tulevaisuudesta.

Tällaisessa tapauksessa on Scottin mukaan parempi päästää irti ja jatkaa eteenpäin eri teitä.

”Etenkin jos haluat jotain enemmän”, Scott huomautti.

Lähde: Bustle


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.