Monella suomalaisella on tapana näpistellä tavaraa hotellissa majoittuessaan.

Lähes puolet suomalaisista matkalijoista (48 %) myöntää varastaneensa hotellista vähintään yhden tavaran, paljastaa Hotels.comin teettämä uusi näpistelytutkimus. Näpistelijöiden omatunto ei pahemmin soimaa, sillä jopa useampi kuin kaksi kolmesta (70 %) kertoo näpistyksistään perheelleen ja ystävilleen – täysin vailla syyllisyyttä.

Tutkimuksen mukaan vain pieni osa suomalaisista matkailijoista (12 %) tuntee syyllisyyttä hotellin pikkutavaroiden varastamisesta. Neljännes vastaajista on peräti sitä mieltä, että hotellitavaroiden ottaminen on aivan normaalia.

Mutta mitä suomalaiset matkailijat näpistävät eniten hotellihuoneista? Näpistelytutkimuksen mukaan yleisimpiä varastettavia ovat hotellien pienet hygienia- ja kylpyhuonetarvikkeet, joita näpistelee 56 prosenttia kyselyyn osallistuneista.

Noin kolmannes matkailijoista (30 %) kertoo vievänsä mukanaan hotellihuoneen teepussit ja kahvi- ja sokeripakkaukset, neljännes (23 %) myöntää napanneensa matkaan hotellin aamutohvelit ja 7 prosenttia on pakannut loman päätteeksi laukkuunsa hotellin kylpytakin. Vastaajien joukossa on myös adrenaliiniriippuvaisia, jotka kertovat nauttivansa aamiaiscroissantien varastamisen tarjoamasta jännityksestä (8 %).

Hotels.comin mukaan hieman yllättäen suomalaiset myöntävät varastaneensa myös epätavallisempia tavaroita. Tällaisia ovat esimerkiksi lautaset ja ruokailuvälineet (4 %), kahvin- tai vedenkeittimet (6 %), televisiot (4 %) ja jopa hotellin aulan kutsukellot (5 %).

Mukavuus on silti etusijalla: joka viides (19 %) ilmoittaa, että valitsisi kylpytakin ja tohvelit, vaikka valittavana olisi mikä tahansa hotellin tavara, mukaan lukien taideteokset, huonekalut tai jättisänky.

Hotels.comin näpistelytutkimus toteutettiin 1.-3. maaliskuuta OnePollin kautta ja siihen osallistui 4 500 vastaajaa Italiasta, Espanjasta, Ranskasta, Ruotsista, Tanskasta, Suomesta ja Norjasta.