Osa jopa ehdottaisi kumppanilleen seksin harrastamista toisen henkilön kanssa, jos itseä ei seksi enää kiinnostaisi.

Seksin merkitys parisuhteessa on suuri ja jos seksielämä hiipuu, voi siitä koitua ongelmia parisuhteessa. Kyselyn mukaan joka viides ratkaisisi tämän ongelman antamalla oman kumppaninsa hypätä sänkyyn toisen ihmisen kanssa, kertoo Metro.

OnePulsen teettämän kyselyn mukaan 18 prosenttia antaisi kumppaninsa harrastaa seksiä toisen ihmisen kanssa, jos itseä ei seksi enää kiinnostaisi ja seitsemän prosenttia jopa itse ehdottaisi tällaisessa tilanteessa tätä kumppanilleen.

Jos taas oma kumppani ehdottaisi moista ratkaisua hiipuneeseen seksielämään, toimisi 21 prosenttia ehdotuksen mukaisesti. Kyselyn mukaan miehet todennäköisemmin harrastaisivat seksiä jonkun toisen kanssa, 32 prosenttia verrattuna vain 14 prosenttiin naisista.

Metron mukaan kysely osoittaa, kuinka tärkeää seksi on ihmisille: kyselyyn vastanneista 90 prosenttia kertoi seksin olevan jonkin verran tärkeää parisuhteessa. Noin neljännekselle (23 %) sen sijaan se on uskomattoman tärkeää ja 36 prosentille todella tärkeää.

Kyselyn mukaan seksi merkitsee enemmän miehille kuin naisille. Seksin merkitys miehillä kuitenkin vähenee iän myötä, kun taas naisten kohdalla sen merkitys pysyy samana iästä huolimatta.

Seksin loppuminen voi myös johtaa parisuhteen päättymiseen, mutta avioliitossa se on epätodennäköisempää. Kyselyn mukaan 30 prosenttia naimisissa olevista eroasi, jos kumppani ei enää haluaisi harrastaa seksiä, kun taas parisuhteessa olevista 42 päättäisi suhteen vastaavassa tilanteessa.

Lähde: Metro