Yksinkertaisilla kotikonsteilla pidennät vaatteidesi käyttöikää ja vähennät kuormitusta.

Monesti käy niin, että rakastamamme vaate menee pilalle pesussa, siihen tulee vaikea tahra tai se on menettänyt uutuuden hohtonsa. Joskus ongelmat ovat ratkaistavissa helposti kotikonstein ilman ammattilaisen apua, antaen näin vaatekappaleelle jatkoaikaa tai jopa kokonaan uuden elämän. Shopalike.fi on kerännyt 10 helppoa vinkkiä, joilla huollat vaatteesi kotona käden käänteessä ja vähennät turhaa kulutusta.

Partakoneen terästä kätevä nukanpoistaja

Aseta nukkaantunut vaatekappale tasaiselle alustalle ja poista nukka vetämällä partakoneen terää vaatteen pintaa vasten.

Partavaahdolla eroon meikkitahroista

Suihkuta partavaahtoa meikkitahran päälle ja anna vaikuttaa noin 10 minuuttia. Pyyhkäise vaahto pois puhtaan liinan avulla ja huuhtele tahra kylmällä vedellä. Pese lopuksi vaate normaalisti pesukoneessa.

Hikitahrat pois sitruunavedellä

Hikitahrat syntyvät vaatteisiin hien ja alumiinipitoisen deodorantin käytön seuraksena. Voit poistaa hikitahrat kätevästi kotona tekemällä seoksen, jossa on puolet sitruunamehua ja puolet vettä. Liota tahraa seoksessa. Vaikeita tahroja varten lisää seokseen mukaan hieman merisuolaa.

Raikasta pahanhajuiset kengät luonnollisesti

Aseta kuivia teepusseja haisevien kenkien sisään, kun ne eivät ole jalassasi. Pussit imevät pahat hajut ja jättävät kengät raikkaan tuoksuisiksi.

Kengät kiiltämään banaaninkuorien avulla

Banaaninkuoren sisäpinta toimii luonnollisena kengänkiillottajana ja huoltoaineena.

Estä sukkahousujen rikkoutuminen laittamalle ne pakasteeseen

Kastele uudet sukkahousut kylmällä vedellä ja laita ne pakkaseen. Sulata ja kuivata sukkahousut. Näin niiden yksittäiset kuidut vahvistuvat ja ne kestävät paremmin käytössä.

Estä farkkujen haalistuminen viinietikalla

Lisää kupillinen viinietikkaa pesukoneeseen ennen pesuohjelman aloittamista, näin fakut pitävät värinsä paremmin pesussa.

Käytä vodkaa tai ketsuppia korujen puhdistukseen

Vodka toimii erinomaisena korujen puhdistajana. Liota pienet korut, kuten sormukset, korvakorut tai kaulaketjut, lasillisessa vodkaa noin viiden minuutin ajan. Pyyhi korut sen jälkeen kuivalla liinalla ja huuhtaise ne lopuksi juoksevan veden alla.

Pelasta pesussa kutistuneet vaatteet hoitoaineella

Upota kutistunut vaate kädenlämpöiseen veteen ja lisää joukkoon hiustenhoitoanetta, sekoita ja anna liota noin 30 minuuttia. Kankaan ollessa yhä märkä, venytä vaatetta varovasti kunnes se on palannut alkuperäiseen muotoonsa ja kokoonsa. Viruta vaatetta sen jälkeen kylmän veden alla ja kuivaa se vaakatasossa.

Tee kengistä vedenpitävät tuikun avulla

Jokaisesta kodista löytyy yleensä kynttilä. Hiero kynttilää kenkien pintaan ja käytä sen jälkeen hiustenkuivaajaa steariinin sulattamiseksi ja tasoittamiseksi.

Yhteistyössä: shopalike.fi

Kommentit

Kommenttia