Alituinen kiire ja suorittamispaineet ovat läsnä monien elämässä. Ei ole mikään ihme, että monet ovatkin hyvin stressaantuneita.

Kun on stressaantunut, voi olla vaikea nauttia elämästä. Sille voi tehdä jotain, jonka jälkeen stressin tunnekin vähenee ja toivottavasti loppuu lopulta kokonaan. Tässä alla on viisi tehokasta keinoa vähentää stressiä. Kun toimit niiden mukaan, tulet taatusti huomaamaan niiden positiiviset vaikutukset ja nautit elämästäsi enemmän.

1. Häiriöiden poistaminen

Ei ole helppoa rentoutua, jos koti tai työpiste ovat sotkuisia. Sotkun näkeminen varmasti stressaa. Siksi ensimmäinen tehtävä on järjestellä koti ja työpiste siten, että ne pysyvät paremmin järjestyksessä. Jos tämä tuntuu vaikealta, niin mieti kuinka paljon vähemmän stressiä siitä aiheutuu, kun saat katsella siistiä kotia tai työpistettä.

2. Luo itsellesi rentouttava ympäristö

Jo edellisen kohdan siisteys auttaa luomaan rentouttavan ympäristön, mutta voit tehdä tälle asialle vielä paljon lisää, kun kyse on kodistasi. Sen pitäisi olla pakopaikkasi, jossa voit rentoutua hyvän kirjan tai vaikka teekupin ääressä. Joillekin rentoutumista edistävä ympäristö tarkoittaa rauhallista musiikkia ja leikkokukkia, joiden tuoksu tuntuu hyvältä.

3. Syö terveellisesti

Tämä ei varmasti tule yllätyksenä, että syömiselläkin on paljon vaikutusta, mutta monille terveellisen ruuan syöminen on suuri haaste. Muista tämä, kun mietit mitä söisit, kuinka kehosi reagoi siihen mitä syöt. Jos se on terveellistä, se voi paremmin, joka vähentää myös stressiä.

4. Liiku säännöllisesti

Tämäkään ei varmasti ole yllätys, että liikunta vähentää stressiä, mutta siltikin se on monille suuri haaste, että he saisivat itsensä liikkumaan enemmän. Liikunta on paljon muutakin kuin vain keino laihduttaa muutama kilo. Se auttaa elvyttämään mielen ja kehon. On tärkeää löytää itselle sopiva harjoitussuunnitelma, joka sopii esimerkiksi myös elämäntyyliisi.

5. Nuku hyvin

Monilla on univaikeuksia, joka varmasti lisää myös stressiä. Kehon on välttämätöntä antaa saada tarvitsemansa fyysinen lepo. Monet ovat niin kiireisiä, että se tuntuu häiritsevän heidän nukkumistaan. Aseta uni etusijalle, jolloin stressikin vähenee. Kun nukut hyvin, saat tehtyä paremmin myös päivän tehtävät ja ehkä myös nopeammin, jolloin kiirettäkään ei synny niin helposti.

Lähde: Allwomenstalk