Vartalon ihon hoitaminen on yhtä tärkeää, kuin kasvoista huolehtiminen.

Monet huolehtivat kasvojensa pesusta, kosteutuksesta ja kuorinnoista asianmukaisesti, mutta heti leukalinjan alapuolelta alkava ihoalue, eli muu vartalomme, saattaa unohtua. Ihon vanhenemista voi hidastaa. Marie Claire-lehti konsultoi aiheesta ihoasioihin erikoistunutta lääkäriä Rachel Nazariania.

1. Kosteuta koko vartalosi iho päivittäin.

Parasta olisi levittää kosteusvoide iholle itse asiassa kaksi kertaa päivässä, niin kuin todennäköisesti teet kasvojesi kohdalla. Kosteuta vartalo ainakin välittömästi jokaisen suihkukerran jälkeen. Kosteusvoiteet imeytyvät paremmin, kun iho on hieman kostea. Kun ikäännymme, ihon kyky sitoa kosteutta heikkenee. Jokainen pesukerta huuhtoo ihon pinnalta luontaisia, ihoa suojaavia rasvoja.

2. Kuori koko vartalon iho kerran viikossa.

Kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa, jolloin kosteusvoiteetkin imeytyvät ihoon paremmin. Kuorittu, hyvin kosteutettu iho loistaa ja on hyvinvoiva. Kuorinta kerran viikossa riittää, ja useammin suoritettu kuorinta on haitaksi ihon hyvinvoinnille.

3. Tarkkaile suihkutapojasi.

Vaikka kuuma vesi tuntuisi kuinka hyvältä tahansa, ihosi ei tykkää siitä. Suihkuttelu liian usein, liian pitkään, liian kuumalla vedellä ja liialla saippuamäärällä ei tee hyvää iholle. Se lisää hienojen juonteiden määrää ja kuivuutta.

4. Juo tarpeeksi vettä.

Iho on elimistömme suurin elin, ja se reagoi siihen, mitä laitat sen ylle ja alle. Juo ainakin litra puhdasta vettä päivässä pitääksesi ihosi hyvävointisena nyt ja tulevaisuudessa.

5. Syö terveellisesti.

Terveellinen, puhdas ja tasapainoinen ruokavalio ei vain auta sinua pysymään erossa liikakiloista, mutta se saa myös ihosi hohtamaan ja parantaa ehkä jo tehtyjä virheitä. Tohtori Nazarian suosittelee syömään Omega-3-rasvahappoja sisältäviä ruokia, sekä lisäämään sellaisia ruoka-aineita ruokavalioon, jotka sisältävät paljon antioksidantteja. Tällaisia ruoka-aineita ovat muun muassa granaattiomena, vihreä tee ja marjat.

6. Treenaa niin paljon kuin mahdollista.

Mietitään vaikka Jennifer Lopezia. Näyttääkö hän vanhenevan silmissä? Ei, hänen fysiikkansa tuntuu suorastaan kuolemattomalta, ja yhtenä syynä tähän on varmasti ainakin osin hänen aktiivinen treenaamisensa. Nazarian kertoo, että myös tutkimuksissa on havaittu säännöllisen treenauksen auttavan kehoa taistelemaan vanhenemisprosessia vastaan. Tähän luetaan mukaan myös ihon kunto.

7. Kiinnitä huomiota käyttämiisi anti-aging-tuotteisiin.

Retinoidit auttavat hienoihin juonteisiin ja ryppyihin. Myös glykolihappokuorinnat ovat tehokkaita, kun ihosta halutaan pehmeämpi ja tasaisemman värinen. Älä kuitenkaan käytä liikaa hoitotuotteita tai kuivattavia saippuoita ihon pesemiseen.

8. Keskity alueisiin, joista välität eniten.

Yleensä vartalon ihosta eniten ovat esillä kasvot, kädet, kaula, dekoltee, sääret ja jalkaterät. Hoida vartaloasi kokonaisuutena ja hoida eri ihoalueiden ongelmakohtia niille tarkoitetuilla täsmätuotteilla.

Lähde: Marie Claire