Tuntuuko siltä, että haluat lopettaa alkoholin käytön tai ainakin vähentää sitä?

Usein sosiaaliset tilanteet ovat raittiille ihmisille haastavimpia. Menoista ja juhlista ei kuitenkaan tarvitse luopua, vaikka alkoholin jättäisikin pois. Näin selviät niistä helposti, selvin päin.

Näillä vinkeillä alkoholitta juhliminen käy helpommin:

1. Feikkaa!

Kukaan ei kiinnitä huomiota siihen, ettet juo alkoholia, jos sinulla vain on joku lasi kädessäsi. Vesi ja sitruunalohko muodostavat jo oikein toimivan näköisen yhdistelmän. Jos sinulle tarjotaan käteen viinilasia, voit ihan hyvin ottaa sen ja kulkea se kädessäsi, juomatta kuitenkaan kulaustakaan. Näin vältyt selittelyiltä.

2. Saavu juhliin aikaisin ja lähde aikaisin.

Suunnilleen kahden tunnin jälkeen suurin osa ihmisistä on juonut noin 4-5 drinkkiä ja tämä alkaa näkyä heidän mielentilassaan. Jos lähdet tässä vaiheessa, he eivät joko välitä että lähdet, tai eivät ehkä edes muista sitä.

3. Kun suunnittelet juhlia tai ystävien näkemistä, älä valitse tapahtumapaikaksi baaria, jossa ainut tekeminen on juominen.

Baarien lisäksi on niin paljon virkistävämpiäkin vaihtoehtoja, missä tavata ihmisiä ja viettää aikaa yhdessä. Menkää ravintolaan, elokuviin, matsiin, konserttiin tai vaikka joogaan tai puistoon rentoutumaan, ulkoilmasta ja luonnonrauhasta nauttien.

4. Muista, ettei alkoholia kannata juoda sen takia, että se olisi terveellistä.

Alkoholia ei kannata juoda sen nojalla, että sen on osoitettu olevan terveellistä kohtuullisesti nautittuna. Terveysvaikutukset kumpuavat yleensä juomien muista ainesosista. Paljon terveellisempiä, antioksidanttirikkaampia juomia voit valmistaa itse, saamatta kuitenkaan alkoholin haitallisia vaikutuksia.

5. Etsi muita tapoja rentoutua ja pitää hauskaa.

Ihmisillä on tapana juoda rentoutuakseen. Juomisen sijaan kannattaa etsiä sellaisia rentoutumismenetelmiä, jotka kiihdyttävät mielihyvähormonien serotoniinin ja oksitosiinin tuotantoa ja auttavat sinua tuntemaan olosi tyyneksi. Alkoholi totta tosiaan tuo usein hauskanpitoa mukanaan, mutta kuinka hyvästä on hauska, joka kostautuu seuraavana päivänä heikolla ololla niin psyykisesti kuin fyysisesti, ja tekee hallaa aivojen toiminnalle?

Lähde: Mind Body Green

Kommentit

Kommenttia