Korkeat korot kannattaa välillä vaihtaa mataliin ja YOLO-asenne unohtaa.

Muoti ja muodikkaat asiat voivat olla monia asioita, kuten jännittäviä ja hauskoja, mutta siinä on myös sellaisia puolia, jotka voivat ajan saatossa vahingoittaa kehoasi ja yleistä hyvinvointiasi. Kyse on niin puettavista asioista kuin muodikkaista ajattelutavoista.

Terveys- ja fitnessasiantuntija Will Torres kertoo muodikkaista, mutta vahingollisista tavoista näin:

1. Korkeilla koroilla kävely

Korkokengillä kävely on yksi pahimmista asioista, mitä kehon linjaukselle voi tehdä. Torresin mukaan päkiöillä kävellessä torso kallistuu eteenpäin ja nojaat silloin taaksepäin. Tämä laittaa paljon painetta selkärangalle ja ajan kanssa se puristaa sen levyjä yhteen. Voi kestää viikkoja, kuukausia tai vuosia tällaista liikkumista ennen kuin niiden vaikutukset tuntee, kuten krampit varpaissa ja pohkeissa ja kivun selässä ja lantiossa. Onneksi on olemassa matalakorkoisiakin kenkiä.

2. Hittilaukun jatkuva kuljettaminen joka paikkaan

Mitä isompi laukku, sitä enemmän sinne laittaa asioita. Ja koska todennäköisesti kuljetat laukkua toisella olalla, voi Torresin mukaan tästä aiheutuvat epätasainen painon jakautuminen aiheuttaa lihasten epätasapainoa, kuten toinen olka on kehittyneempi kuin toinen, ja ryhtiongelmia, kuten toinen olka on korkeammalla kuin toinen.

Raskaat laukut voivat kuitenkin aiheuttaa myös niska-, hartia-, ja selkärankakipuja. Ratkaisu tähän on antaa keholle pari kertaa viikossa tauko ja ottaa mukaan pienempi ja kevyempi laukku.

3. Laihdutus ja pyrkimykset mallien laihuuteen

Ruoan syömisen rajoittaminen sen takia, että pyrkii olemaan muodikkaasti laiha, voi lopulta hidastaa aineenvaihduntaa, mikä voi aiheuttaa myöhemmin painonnousua. Eikä sitä auta se, että saatat ylensyödä, kun lopulta annat itsellesi luvan syödä.

4. YOLO-ajattelutapa

YOLO-ajattelutapa, eli you only live once – elät vain kerran, voi johtaa impulsiivisiin ja tuhoisiin käytöksiin epäterveellisistä syömistavoista rahojen tuhlaamiseen olennaisten asioiden sijaan mitä muodikkaampiin vaatteisiin ja laukkuihin. Vaikka se on totta, että elämme vain kerran, parempi on kuitenkin tehdä valintoja, joista on hyötyä keholle, mielelle ja lompakolle ajan saatossa.

Lähde: Women’s Health