Jos pukeudut näihin asuihin jonkun häissä, olet varmasti tahtomattasi häiden keskipisteenä.

Häissä voi mennä moni asia pieleen, ja täysin väärin pukeutuneet vieraat ovat yksi esimerkki pieleen menevistä asioista.

Moni vieras panostaa häihin ja saattaa ostaa itselleen kokonaan uudet juhlavaatteet ja asusteet, mutta kokonaisuus onkin panostuksesta huolimatta täysin epäonnistunut. Pahimmassa tapauksessa hääpari saattaa jopa loukkaantua asuvalinnastasi, sillä he saattavat kokea, ettet kunnioittanut heidän tärkeää päiväänsä tarpeeksi, tai että yritit tarkoituksella kiinnittää huomion itseesi.

Osan näistä varmaan tiesitkin, mutta seuraavat kuusi asua ovat ehdottomasti kiellettyjen asujen listalla, jos osallistut vieraana häihin.

 1. Valkoiset, kermanväriset ja muut hyvin vaaleat sävyt
  Tähän listaan lukeutuvat kaikki valkoisena tai ainakin lähes valkoisena pidettävät sävyt. Vaikka asusi kuvauksessa lukisikin värinä ”munankuori”, et silti voi vetää sitä päällesi häihin ja väittää, ettei sitä lasketa mokaksi, vaikka väri ei virallisesti olisikaan valkoinen. Ellet siis ehdoin tahdoin tahdo pilata morsiamen päivää, pysy erossa kaikista vaatteista, jotka edes etäisesti muistuttavat valkoista!

 2. Mustat asut
  Miehet voivat toki käyttää tummaa pukua, mutta naisten ei tulisi käyttää mustaa asua. Toki kaikki morsiamet eivät ole asiasta niin tarkkoja, mutta musta on yleisesti surun, eikä ilon väri. Pyri siis löytämään päällesi jotain muuta, kuin mustaa.

 3. Värioksennus
  Jos edelleenkään et halua morsiamen vihoja päällesi, älä pue päällesi mitään, mikä on valtavan värikästä, huomiota herättävän kuviollista tai muutenkaan sellaista, mikä kiinnittää kaikkien huomion sinuun. Päivä on morsiamen, ei sinun!

 4. Liian paljastavaa
  Tissit tiskiin? Ei kiitos! Toisten häissä ei ole hyväksyttävää näyttää niin paljon paljasta pintaa, että kukaan ei kiinnitä huomiota muuhun kuin sinun rintavakoosi niin tanssilattialla kuin valokuvissakaan.

 5. Pitäydy pukukoodissa
  Inhoatko pukeutua teeman mukaisesti tai naamiaisasuihin? Inhoat todennäköisesti siis sitäkin, että hääpaari pyytää sinua pukeutumaan muiden mukana vaikkapa 60-luvun asuihin tai 30-luvun mafiosoksi. Vaikka sinua ärsyttäisikin, pitää muistaa, että hääparin toive on vieraiden laki.

 6. Farkut ja t-paita
  Oletko sekaisin? Vaikka tuntisit hääparin hyvin ja tietäisit, että juhlat ovat rennot, ovat farkut ja t-paita ehdottomasti kielletyllä listalla! EI sinun tarvitse käydä ostamassa uutta gaalamekkoa laahuksineen, mutta jokaisen pitää vaikka vastentahtoisestikin laittautua normaalia tyylikkäämmäksi toisten isoa päivää varten!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Wunderweib / Kuva: Victoria Priessnitz, Unsplash