Seuraavia kohteita kannattaa vältellä, jos matkustat ilman seuraa.

Osa meistä matkustaa mieluiten puolison tai ystävien seurassa, ja osa nauttii eniten, kun pääsee matkustamaan yksin. Yksin matkustamisessa onkin puolensa, ja se tuntuu monen mielestä jännittävältä. On kutenkin olemassa muutamia paikkoja, johon ei ole viisasta matkustaa yksin.

Seuraavia kohteita kannattaa välttää, jos matkustat ilman seuraa:

 1. Bora Bora
  Jos haluat nauttia upeista rannoista ja kristallinkirkkaista vesistä, on Bora Bora täydellinen valinta. Kannattaa kuitenkin huomioida, että kohde on erityisesti häämatkailijoiden suosiossa. Kohteessa lähes kaikki on suunniteltu pariskuntien tarpeisiin, ja vaikka matkustaisitkin yksin, sinua varten katetaan pöytä kahdelle, saat kaksi lasillista vettä ja kaksi identtistä ruokalistaa. Jos et jaksa yksinäsi katsella pelkästään onnellisia pariskuntia, kannattaa kenties valita jokin muu kohde.

 2. Tansania
  Tansania on upea kohde jokaiselle, joka nauttii kauniista savanneista ja safareista, joilla pääsee ihailemaan paikallisia eläimiä. Safarit on kuitenkin suunniteltu pääosin 4–7 hengen ryhmille, joten jos matkustat yksin, joudut maksamaan polttoaineesta ja oppaasta aivan yksin, mikä tulee sinulle kalliiksi.

 3. Turkmenistan
  Turkmenistanissa on vaikeaa vierailla yksin, sillä et pääse ilman opasta muualle kuin pääkaupunki Ashgabatiin. Oppaan vuokraaminen taas maksaa, mikäli et pysty jakamaan kuluja kenenkään kanssa.

 4. Djibouti
  Djibouti on tunnettu kauniista ja ainutlaatuisista maisemistaan. Djiboutissa on kuitenkin vaikeaa liikkua, erityisesti yksin. Tärkeimmät nähtävyydet ovat pääkaupungin ulkopuolella ja kohteessa ei juuri minkäänlaista julkista liikennettä. Tämä tarkoittaa, että sinun pitää palkata itsellesi kuski. Tämä tulee kalliiksi, jos matkustat yksin.

 5. Irak
  Irakiin matkustaminen yksin ei ole lainkaan ongelmatonta. Se on nimittäin sekä kallista, että mahdollisesti myös vaarallista. Sinun pitää järjestää itsellesi kuljetus ja mahdollisesti myös jonkinlainen turvapalvelu. Isojen ryhmien kanssa liikkuminen olisi halvempaa, mutta sitä pidetään turvallisuusriskinä. Matka Irakiin ei siis ole missään nimessä järkevää yksin.

Onneksi maailmassa on paljon paikkoja, minne on helppo matkustaa myös yksin!

Jaa artikkeli myös matkusteleville ystävillesi!

Lähde: Best Life / Kuva: Robert Edward Bradley, Unsplash