Nämä väärät uskomukset ovat levinneet laajalle! Tiesitkö sinä seuraavat väittämät?

Ihmiskehoon liittyy paljon uskomuksia, joista monet eivät pidä paikkaansa! Seuraavat väittämät voivat olla jopa vaarallisia!

 1. Sormenjälkesi ovat ainutlaatuiset
  Tämä olemme oppineet muun muassa dekkareista ja rikosromaaneista: jokaisella ihmisellä on ainutlaatuiset sormenjäljet, joita ei ole kenelläkään toisella. Skotlantilainen Henry Faulds kirjoitti kyseisen väittämän jo vuonna 1888. Vaikka onkin epätodennäköistä, että jollain muulla olisi täysin identtinen sormenjälki kuin sinulla, on silti mahdotonta todistaa, että toista samanlaista sormenjälkeä ei voisi olla.

 2. Aseta pääsi takakenoon nenäverenvuodon iskiessä
  Ellet halua tukehtua omaan vereesi, tätä myyttiä kannattaa olla uskomatta. Tässä asennossa veri vain valuu kurkkuusi ja nielet sen. On järkevämpää puristaa nenää ruston kohdalta ja nojata eteenpäin.

 3. Alkoholi lämmittää
  Tämän myytin uskominen voi olla jopa vaarallista! Ollessasi kylmissäsi alkoholi tuntuu lämmittävän mukavasti, mutta tosiasiassa lämmön tunne johtuu vain siitä, että verisuonesi laajenevat, kun lämmennyt veri virtaa kohti ihon pintaosaa. Lämpö siirtyy siis kehosi sisäosista ulospäin, mikä huonontaa mahdollisuuksiasi pysyä lämpimänä, ja kehosi kylmenee entisestään. Jos olet paleltumisvaarassa, jätä siis alkoholit hörppimättä!

 4. Juo kahdeksan lasillista vettä päivässä
  Tämäkin uskomus saattaa olla vaaraksi sinulle. Jostain syystä veden juomisen myytti on hyvin sitkeä. Osa tarvitsemastasi vedestä tulee toki myös syödessäsi hedelmiä ja vihanneksia, tai juodessasi muita juomia. Veden juomisen tarve riippuu myös omasta aktiivisuudestasi. Liian suuri määrä vettä saattaa jopa johtaa siihen, että aivosi turpoavat.

 5. Sinulla on viisi aistia
  Meille on opetettu, että aistimme ovat näkö, tunto, maku, haju ja kuulo. Todellisuudessa meillä on muitakin aisteja, kuten nälän aistimus ja ajankulun taju. Näistä ei monikaan tiedä!

Jaa artikkeli ystävillesi, joita aihe kiinnostaa!

Lähde: Celebs Pulse