Avioliitto on pahimmillaan kuin miinakenttä, jossa asiat voivat mennä todella pieleen.

Kaikki tietävät neuvot, kuten ”älä koskaan mene nukkumaan vihaisena”. Näiden neuvojen tarkoitus on pitää avioliitto hengissä ja hyvinvoivana, mutta todellisuudessa parhaat neuvot ovat harvoin kovin ennalta-arvattavia.

Parhaimmat neuvot ovatkin sellaisia, jotka oppii vasta vuosien naimisissa olon ja tehtyjen virheiden jälkeen. Näitä neuvoja kannattaakin jakaa eteenpäin, jotta muiden avioliitot voisivatkin seilata tyynemmillä vesillä.

Noudata siis seuraavia neuvoja, jos haluat tehdä avioliitostasi pitkän ja onnellisen.

 1. Älä ole liian optimistinen
  Turhan optimistinen asenne avioliittoon mentäessä saattaa valmistella pariskunnan ajatukseen, että rakkaus riittää hyvään avioliittoon. Todellisuudessa avioliitto vaatii jatkuvaa työtä, eikä sekään välttämättä riitä.

 2. Opettele riitelemään oikein
  Konfliktien välttäminen on huono asia, ja tutkimusten mukaan aviopari, joka riitelee usein, on todennäköisesti onnellisempi kuin konflikteja välttelevät pariskunnat. Riidellessä pitää kuitenkin muistaa rakentava tapa riidellä.

 3. Ole itsekäs
  Tietenkään itsekkyys ei tarkoita sitä, että kumppania ei tule ottaa huomioon ja oma napa on aina ykkösenä. Positiivinen itsekkyys tarkoittaa sitä, että omista tarpeista ja toiveista pitää pitää huolta, ja on pidettävä kiinni omista rajoista.

 4. Lopeta myötäeläminen
  Jos kumppanisi kertoo omasta huonosta päivästään tai ongelmastaan töissä, älä yritä olla empaattinen ja käännä heti tilannetta itseesi sanomalla ”minullakin on ollut tällainen ongelma”. Kuuntele sen sijaan toista, äläkä käännä parrasvaloja itseesi.

 5. Lahjo häntä
  Älä unohda pieniä palkintoja ja lahjoja avioliittovuosien varrella. Avioliiton alussa erilaiset lahjat kuulivat monen arkeen, mutta vuosien varrella ne saattavat jäädä pois rutiineista. Ottakaa ne takaisisin mukaan tapoihinne!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life / Kuva: Pablo Heimplatz, Unsplash