Tästä aiheesta pariskunnat riitelevät kaikkein eniten, mutta se on mahdollista välttää.

Kaikki pariskunnat riitelevät välillä, ja se on aivan luonnollista. Riitely tekee suhteelle usein myös hyvää, ainakin silloin, jos kumpikin osapuoli osaa riidellä reilusti ja rakentavasti.

Toki on hyvä, jos pariskunta osaa kommunikoida keskenään niin hyvin ja sopia yhteiset pelisäännöt, jotta kaikkia riitoja ei välttämättä edes synny.

Mikä sitten on pariskuntien yleisin riidan aihe?

Se on raha. Kyseessä on aihe, josta lähes kaikki pariskunnat riitelevät ja jopa viidesosa haastatelluista kertoi, että rahaan liittyvät riidat ovat pariskunnin suurin haaste.

Riidat syntyvät useimmiten siitä, että pariskunnan osapuolilla on hyvin erilaiset käsitykset siitä, mihin rahaa tulisi käyttää ja kuinka paljon. Myös epärehellisyys raha-asioissa voi luoda ongelmia.

Raha-asioista ei kuitenkaan ole pakko riidellä, jos kommunikointi pelaa ja kumpikin osapuoli panostaa avoimuuteen raha-asioissa.

Kokeilkaa seuraavia neuvoja, jos ette halua riidellä raha-asioista – ainakaan usein.

 1. Kuukausittainen palaveri
  Tämä voi kuulostaa hassulta, mutta istukaa kerran kuussa alas, ja käykää kummankin raha-asiat läpi. Keskustelkaa isoista hankinnoista, laskuista, jotka pitää maksaa, ja kaikista muistakin ostoksista tai investoinneista, jotka vaikuttavat yhteiseen talouteen. Näin ongelmat eivät pääse kasvamaan suuriksi.

 2. Olkaa rehellisiä
  Jos ostit juuri kalliin merkkilaukun, et ehkä haluaisi kertoa asiaa kumppanillesi, ja voisi olla houkuttelevaa unohtaa mainita asiasta. Jos kumpikin parisuhteessa on kuitenkin rehellinen raha-asioistaan, on yhteinen suunnittelu ja budjetointi paljon helpompaa.

 3. Olette tiimi
  Muistakaa, että olette tiimi! Sen sijaan, että syyttelisitte toisianne, muistakaa tehdä yhteistyötä myös raha-asioissa. Rahaan liittyvät asiat ovat tärkeitä pitkässä parisuhteessa, ja tämä kannattaa muistaa omassa kommunikoinnissa ja prioriteeteissa.

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Best Life