Paristokäyttöiset kynttilät voi muuttaa suloisiksi joulukoristeiksi.

Kaupat ovat pullollaan joulukoristeita, mutta tekemällä itse saat uniikkeja koristeita. Kerroimme aiemmin, miten voit tehdä ylisuuria joulupalloja ja nyt esittelemme, miten voit tehdä pienistä LED-kynttilöistä suloisia lumiukkoja.

Lumiukko-idea on peräisin Debbie Chapmanin One Little Project -blogista. Good Housekeepingin mukaan Chapman oli huomannut, kuinka LED-kynttilän ”liekki” muistutti lumiukon porkkananenä, joten hän kasasi hieman askartelutarpeita ja muutamassa minuutissa teki suloisia lumiukkoja.

Lumiukot sopivat hyvin esimerkiksi joulukuuseen koristeeksi – tai minne ikinä sellaisia haluaisitkaan ripustaa. Lumiukkojen tekemistä varten tarvitset:

– Paristokäyttöisiä pieniä LED-kynttilöitä

– Musta tussi

– Punaista nauhaa, paksumpaa ja ohuempaa

– Askarteluun tarkoitettuja punaisia piipunrasseja

– Pieniä, punaisia palloja, pom pomeja

– Mustaa huopaa

– Oranssi tussi

– Liimapistooli

Näin teet lumiukot:

Laita kynttilä niin, että hieman kaartuva ”liekki” osoittaa ylöspäin, koska silloin porkkananenä näyttää paremmalta ja piirrä mustalla tussilla kynttilään simppelit kasvot. Chapman kirjoittaa, että voit käyttää myös askartelusilmiä, mutta hän itse suosi mustia pisteitä.

Leikkaa piipunrassista noin 6 sentin pituinen pätkä, taivuta se kynttilän ympärille ja laita hieman liimaa sen kumpaankin päähän, jotta se pysyy paikoillaan. Älä liimaa rassia kokonaan kiinni, jotta voit myöhemmin ujuttaa nauhan sen alta.

Laita kunnon tippa liimaa korvien kohdalla ja kiinnitä siihen pom pomit. Leikkaa nauhasta noin 11 sentin pituinen pätkä, kierrä se ristiin (kuin esim. Roosa-nauhassa) ja laita hieman liimaa, että se pysyy kiinni – tarkoitus on saada nauha muistuttamaan huivia.

Laita hieman liimaa ”huivin” takaosaan ja kiinnitä se kynttilän taakse, lumiukon piirretyn suun kohdalle. Leikkaa sitten noin 28 senttiä ohuempaa nauhaa ja ujuta se piipunrassin alta ja tee nauhan päähän solmu.

Kun LED-kynttilä on pois päältä, voi ”liekki” olla väriltään vaalea, joten voit oranssilla tussilla värittää sen, jotta se näyttäisi enemmän porkkanalta myös silloin, kun kynttilä on off-tilassa. Chapman suosittelee oranssia Sharpie-kynää etenkin ”liekin” muuttamiseksi porkkanaksi.

Näin syntyy korvalappuinen lumiukko ja Chapman esittelee blogissaan myös, miten voit tehdä lumiukolle silinterihatun. Tältä lumiukot näyttävät valmiina:

TEA LIGHT SNOWMAN ORNAMENTS – So cute! Turn on the tea light and the flame makes a perfect carrot nose!

Tea Light Snowman Ornaments

Julkaissut One Little Project 16. marraskuuta 2015

Bloggari myös vinkkaa, kuinka voit tehdä niistä jääkaappimagneettaja, jos löydät pieniä magneetteja.

Voit lukea Chapmanin ohjeet englanniksi, ohjeet silinterihattu-version tekemiseen sekä katsoa kuvia tekovaiheista täällä.

Lähde: Good Housekeeping, One Little Project