Voguen brittiversio täyttää 100 vuotta ja juhlan kunniaksi lehden sivuilla poseeraa 100-vuotias nainen.

Muotiraamatuksi kutsutun Voguen brittiversio täyttäää tänä vuonna 100 vuotta ja juhlan kunniaksi tavarataloketju Harvey Nichols on luonut satavuotisnumeroon erikoiskampanjan, jossa mallina poseeraa 100-vuotias Bo Gilbert.

Vogue UK:n mukaan Gilbert on saanut kunnian olla ensimmäinen 100-vuotias malli Voguen sivuilla. Mallina Gilbert on ensimmäistä kertaa elämässään ja hänet ikuisti kuviin valokuvaaja Phil Poynter.

”Teen paljon asioita, joitan en usko minun iässäni olevien ihmisten tekevän”, Gilbert kertoo kampanjan ohessa julkaistulla lyhyellä dokumenttivideolla.

”Olen aina pitänyt siitä, että olen pukeutunut siististi, vaikka en olisi mennyt ulos”, Gilbert sanoo.

”En todellakaan pukeudu poikia varten”, hyväntuulinen vanhus naurahtaa.

Videolla Gilbert paljastaa nuorena ihailleensa Audrey Hepburnia, joka edelleen on monien naisten tyyliesikuva, sekä muistelee tyylien muuttumista vuosien saatossa.

”Muistan kun näin naisen housupuvussa ja en ollut koskaan ennen nähnyt naista housupuvussa ja se todella pisti silmään”, 100-vuotias muistelee.

Muoti ja tyylikkys eivät katso ikää, mistä Gilbertkin on oiva esimerkki. Hän kertoo videolla, että tyylikkyys merkitsee edelleen hänelle paljon.

”Pidän ihaniin asuihin pukeutumisesta. Se on aina vedonnut minuun ja niin on edelleen”, Gilbert sanoo.

Dokumenttivideon lopulla Gilbert näkee valmiin muotikuvansa ja hänen reaktionsa on suloisen innostunut.

”Se on hämmästyttävä”, Gilbert huudahtaa kuvaansa pidellessä.

Lyhyt dokumenttivideo päästää kurkistamaan myös Gilbertin muotikuvausten kulisseihin ja voit katsoa sen jutun yltä.

Iäkkäät naiset ovat viime aikoina osoittaneet, että ikä ei ole este eikä hidaste; aiemmin kerroimme 90-vuotiaasta Irenestä, joka pukeutuu bikineihin ja 78-vuotiaasta Shirleysta, joka nostaa maastavedossa yli 100 kiloa.

Lähde: Vogue UK